Влада

ОДА передала «Житомирській політехніці» 7,6 га землі, на якій знаходиться спортивно-оздоровчий табір університету

15 March 2024, 12:59

В постійне користування державному університету «Житомирська політехніка» передали 7,6549 га землі у селі Левків біля Житомира.

Відповідне розпорядження 12 березня 2024 року підписав начальник обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

«Затвердити проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 7,6549 га, кадастровий номер 1822084100:05:000:0666 для будівництва та обслуговування об’єктів рекреаційного призначення на території Глибочицької сільської ради Житомирського району. Передати в постійне користування Державному університету «Житомирська політехніка» земельну ділянку площею 7,6549 га, кадастровий номер 1822084100:05:000:0666 для будівництва та обслуговування об’єктів рекреаційного призначення на території Глибочицької сільської ради Житомирського району», - йдеться у документі.

В обласній військовій адміністрації пояснили, що земельна ділянка передається університету, бо там знаходиться їхнє майно.

«На цій земельній ділянці є майно університету, яке їм передало Міністерство освіти і науки (наказом від 23.11.2016 р.) – оздоровчий табір «Політехнік», тому ми мали передати їм землю», - сказав у коментарі Житомир.info заступник начальника ОВА Віктор Градівський.

У положенні про спортивно-оздоровчий табір «Політехнік», затвердженому ректором ДУ «Житомирська політехніка» зазначено, що він знаходиться у с. Левків, вул.Лісова, 55.

Скриншот з положення про табір

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської обласної ради 7 грудня 2022 року депутати проголосували за припинення «Табір «Орлятко» Житомирської обласної ради (с.Левків, вул.Лісова, 53) шляхом приєднання до комунального підприємства по експлуатації адмінбудинків. В березні 2023 року прокуратура в інтересах держави в особі Міністерства соціальної політики звернулася до Житомирського окружного адміністративного суду з позовом до Житомирської обласної ради про визнання протиправним та скасування рішення про ліквідацію табору «Орлятко». 24 серпня 2023 року суд скасував рішення облради про припинення функціонування закладу оздоровлення та відпочинку «Табір «Орлятко», 18 грудня цього ж року суд не задовольнив апеляцію Житомирської обласної ради і залишив без змін рішення суду першої інстанції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: політехніка земля ОДА земельна ділянка Левків табір Градівський 
Матеріали по темі