Події

Суд розглядає справу про відібрання дітей у подружжя, в яких під час пожежі у райцентрі Житомирської області загинуло немовля

15 March 2024, 15:35

У Бердичівському суді розпочали розгляд справи про відібрання трьох дітей без позбавлення батьківських прав у подружжя, в яких під час пожежі у жовтні 2023 року загинуло немовля.

Про це 15 березня повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«15-го березня у Бердичівському суді розпочався розгляд по суті цивільної справи за позовом органу опіки та піклування до подружжя Р. про відібрання у них трьох дітей без позбавлення батьківських прав. Обоє відповідачів по справі у судове засідання не з′явилися: матір про причини неявки не повідомила, батько подав до суду заяву про розгляд справи без його участі, при цьому вказав, що проти позову заперечує. Ідеться про позов органу опіки і піклування до матері трьох дітей та батька двох молодших дітей про відібрання від них малолітніх дітей віком 13, 3 та півтора року без позбавлення батьківських прав у зв′язку із загрозою для життя після того, як у жовтні минулого року у пожежі загинула наймолодша дитина подружжя», - йдеться у повідомленні.

У судовому засіданні представниця позивача виступила зі вступним словом. Головна спеціалістка-юрисконсультка служби у справах дітей розповіла суду про сім′ю Р., з якою соціальні служби працювали як такою, що опинилася у складних життєвих обставинах, починаючи з березня 2023-го року. Представниця позивача повідомила, у яких умовах проживали діти, про те, що батьки не працювали, не мали власного житла, а там, де орендували, постійно конфліктували з власниками, бо не платили за комірне.За її словами родина жила за рахунок благодійників. Служба у справах дітей підшукала для родини соціальне житло – кімнату у гуртожитку, проте за кілька днів до поселення сталася трагедія: у пожежі, що виникла у квартирі, де мешкала сім′я, загинула четверта, наймолодша дитина. Двох старших - доньку та сина врятували сусіди, найстарша дочка жінки на той час жила у бабусі. Батьки загиблого немовляти понад тиждень не забирали тіла з моргу, похованням займався батько та благодійники, матір на похорон не прийшла.

Після трагічної події відповідним органом було прийнято рішення про негайне вилучення усіх трьох дітейіз сім′ї до рішення суду. Їх помістили спочатку до лікарні,згодом влаштували до дитячого будинку. За словами представниці позивача, увесьцей час матір дітейпостійно конфліктує з працівниками соцслужб та установ, де перебувають діти, перешкоджала у проведенні їм медичних обстежень, скаржилася на дії працівників соцслужб у різні інстанції тощо. Також жінка відмовилася від соціального супроводу. Представниця позивача повністю підтримала позов про відібрання дітей у обох батьків без позбавлення батьківських прав, оскільки, на її думку, це відповідає інтересам дітей.

У наступному засіданні, яке призначене на 10:30 5-го квітня 2024 р. суд планує допитатисвідків. Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 274/7446/23.

Як повідомляв Житомир.info, 18 жовтня 2023 року у Бердичеві на пожежі у квартирі загинуло півторамісячне немовля, двох старших дітей 2020 та 2022 років народження вдалося врятувати. В цей же день відбулося термінове засідання виконавчого комітету: ухвалили рішення про відібрання дітей. Готувалася відповідна позовна заява до суду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд пожежа дитина Бердичів батьки 
Матеріали по темі