Влада

В Житомирській області вже виплатили 1,2 млн грн на відбудову будинку в рамках програми єВідновлення, ще 13 жителів отримали житло

15 March 2024, 16:56

На Житомирщині виплачено 1.2 млн грн на відбудову приватного будинку в рамках програми єВідновлення.

Про це 15 березня повідомляє Житомирська ОВА.

«З початку повномасштабного вторгнення росії на територію України в області налічується 4830 об’єктів, пошкоджених внаслідок російської збройної агресії. З них відновлено 3190 об’єктів або 66 % від загальної кількості. Відновлення цих об’єктів відбувалося за кошти державного та обласного бюджетів, шляхом придбання будівельних матеріалів (металопластикових вікон), які встановлювалися в пошкоджених будинках та об’єктах соціального призначення, а також за рахунок власних коштів громадян, балансоутримувачів та благодійних організацій», - йдеться в повідомленні.

В обласній військовій адміністрації нагадують, що з 1 серпня 2023 року в «Дії» стартував прийом заявок на компенсацію за зруйноване через війну житло. Компенсації виплачуються одноосібним власникам житла, яке було зруйноване через бойові дії після 24 лютого 2022 року, не підлягає відновленню і розташоване на неокупованій території та не в зоні активних бойових дій. З 27 грудня 2023 року розпочалася видача житлових сертифікатів у «Дії».

«Наразі в Житомирській області власникам 99 осель вже сформовані житлові сертифікати для придбання житла у забудовника чи на вторинному ринку на загальну суму 108,3 млн грн. та 1 грошову компенсацію для відбудови приватного житлового будинку на власній земельній ділянці на суму 1,2 млн грн. Також комісіями прийнято 19 рішень про відмову у виплаті компенсації за зруйноване житло», - інформують в ОВА.

Зазначається, що на сьогодні отримувачі вже використали 13 житлових сертифікатів для придбання житла на загальну суму 19,1 млн грн. Придбане житло знаходиться в Житомирській ТГ – 9, Березівській ТГ – 1, Оліївський ТГ – 1, Коростенській ТГ – 1, Малинській ТГ – 1.

Як українцям, чиє житло було пошкоджене внаслідок бойових дій отримати допомогу для проведення капітального ремонту своїх домівок можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, станом на 20 лютого 2024 року жителями Житомирщини подано 137 заяв на компенсацію за зруйноване житло. Тоді вже було сформовано 99 житлових сертифікатів на придбання нового житла у забудовника чи на вторинному ринку на загальну суму 107,5 млн грн та 1 грошову компенсацію на відбудову зруйнованого приватного житлового будинку на власній земельній ділянці на суму 1,2 млн грн. Також комісіями прийнято 19 рішень про відмову у виплаті компенсації за знищене житло.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: єВідновлення житло компенсація Дія сертифікат житловий сертифікат ОВА 
Матеріали по темі