Місто

Вдарив по голові та забрав пенсію: у Житомирі затримали чоловіка, який обікрав свого батька

16 March 2024, 10:48

У Житомирі поліцейські затримали чоловіка, який силоміць відібрав пенсію у батька.

Про це 16 березня повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«14 березня до правоохоронців звернувся 69-річний містянин, на якого напав його син та силоміць відібрав пенсію. Нападника поліцейські розшукали за кілька годин. Нині йому повідомлено про підозру в учиненому», - йдеться у повідомленні.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Житомирського райуправління поліції.

Правоохоронці встановили, що того дня до оселі потерпілого прийшов його 39–річний син. Чоловік веде антигромадський спосіб життя та до батька навідується лише інколи. Відомо, що він притягувався до кримінальної відповідальності за незаконні операції з наркотиками та майнові злочини.

Цього разу син вкотре вимагав у пенсіонера гроші. Отримавши відмову, він вдарив батька по голові та силоміць забрав з гаманця всі кошти.

На встановлення місцезнаходження фігуранта були орієнтовані патрулі, які працювали у місті. Оперативники кримінальної поліції провели низку розшукових заходів та вже за кілька годин розшукали причетного неподалік крамниці, де той витрачав викрадені кошти.

Відтак слідчі Житомирського районного управління поліції затримали чоловіка у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Йому повідомили про підозру в учиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 (Розбій) КК України.

Згідно з чинним законодавством за таке діяння підозрюваному загрожує від 8 до 15 років ув’язнення.

Нагадаємо, 23 лютого Коростенське районне управління поліції інформувало, що поліцейські викрили причетного, який викрав у пенсіонера телефон, банківську картку та 11 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 16 лютого 2024 року до поліції звернувся 72-річний бердичівлянин у якого викрали сумку з грошима та речами у відділенні банку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція крадіжка напад пенсіонер пенсія гроші 
Матеріали по темі