Події

У райцентрі в гаражі загорівся електромобіль, який стояв на зарядці, а у Житомирі - сарай

17 March 2024, 11:21

Упродовж доби рятувальник ліквідували 5 пожеж.

Про це 17 березня повідомила пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«Сьогодні о 00:18 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про пожежу в приватному обійсті на одній із вулиць м. Звягель. По прибуттю до місця події бійці ДСНС встановили, що в гаражі горить електроавтомобіль, який стояв на зарядці. Внаслідок високої температури горіння сталися декілька вибухів батарей автівки, що спричинило поширення полум’я по всій площі гаражу. Одразу після відключення працівниками РЕМ будівлі від електромережі, рятувальники приступили одночасно до гасіння пожежі та захисту житлового будинку, що розташований впритул до палаючої споруди. Для безперебійної подачі води залучено додаткові сили та засоби», - йдеться у повідомленні.

Менше ніж за годину рятувальникам вдалося зупинити поширення полум’я. Далі за допомогою лебідки на пожежному автомобілі бійці ДСНС витягли автівку на вулицю. Пожежу вдалося ліквідувати о 01:41. Внаслідок займання вогнем знищено електроавтомобіль та пошкоджено стіни всередині гаражу.

Крім того, вчора горіла господарська будівля в Житомирі. На місці події бійці ДСНС встановили, що споруда вже повністю охоплена вогнем. Вогнеборці оперативно приступили до гасіння палаючого сараю та відбивали полум’я від поруч розташованої цегляної споруди.

О 15:44 пожежу вдалося локалізувати, а за 15 хвилин повністю ліквідувати. Однак через легкозаймистість самої споруди, де виникла пожежа, врятувати її не вдалося. Цегляна ж будівля залишилася не ушкодженою.

Також вчора в Житомирському та Звягельському районах вогнеборці ліквідували ще дві пожежі у житлових будинках. А в с. Хотинівка Коростенського району гасили загоряння 0,3 га сухостою.

Усі обставини подій наразі встановлюються фахівцями.

Нагадаємо, 14 березня у смт Брусилів Житомирського району рятувальники понад три години намагалися ліквідувати пожежу в цегляному ангарі місцевої агрофірми.

Як повідомляв Житомир.info, 11 березня 2024 року рятувальники ліквідували 31 пожежу у Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС пожежа автомобіль електромобіль гараж сарай сухостій 
Матеріали по темі