Події

Збиток – понад 18 тис. грн: у громаді Житомирської області незаконно вирубали 11 дерев

19 March 2024, 10:00

У Народицькій територіальній громаді Інспекцією виявлено незаконну порубку на понад 18 тис грн. Порушника встановлено.

Про це 19 березня повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу.

«Оперативно реагуючи на звернення, яке надійшло на телефон «гарячої лінії» Інспекції, державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища виїхали на місце ймовірного порушення природоохоронного законодавства та на вказаній заявником місцевості - в межах населеного пункту с. Слобода-В'язівка Народицької ТГ, виявили самовільну порубку 11-ти дерев породи вільха. Неподалік місця вирубки, біля одного з домогосподарств, було виявлено частину лісопродукції, яка була завантажена на гужову підводу», - йдеться в повідомленні.

На місце було викликано слідчо-оперативну групу для фіксування всіх обставин події та встановлення винних осіб.

В результаті на жителя с. Слобода-В'язівка складено адміністративний протокол за ст. 153 КУпАП. Сума розрахованої Інспекцією шкоди, завданої довкіллю незаконною порубкою, склала 18 225 грн.

Лісопродукцію (дрова вільхові) передано до селищної ради на відповідальне зберігання.

Нагадаємо, 28 лютого на території лісового заказника місцевого значення «Словечанський кряж» фахівці екоінспекції виявили незаконну порубку 10 дубів. Збиток – майже 2 мільйони гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 29 січня 2024 року фахівці екоінспекції отримали звернення від жителя Вишевицької громади про вирубку дерев. Сума збитків склала майже 860 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліс деревина еколог держекоінспекція збиток вільха Народичі  
Матеріали по темі