Події

Посадовим особам житомирської комунальної лікарні оголосили перші підозри у справі про привласнення коштів НСЗУ

19 March 2024, 14:25

Посадовим особам житомирської комунальної лікарні №2 оголосили підозри у справі про привласнення коштів НСЗУ, поки що за однією статтею.

Про це повідомили джерела Житомир.info в Генеральній прокуратурі.

«В п’ятницю, 15 березня, правоохоронцями оголошені перші підозри посадовим особам комунального підприємства «Лікарня №2 ім.В.П.Павлусенка» Житомирської міської ради в рамках кримінального провадження. Серед них – медичний директор, завідувачка відділення та лікар, які діяли за попередньою змовою. Їх дії кваліфіковані за ч.3 ст.362 КК України (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах...)», - розповіли в Генпрокуратурі.

Йдеться про внесення в електронну систему завідомо неправдивих даних, що дозволило отримати значні кошти від Національної служби здоров’я України.

В Генпрокуратурі зазначили, що слідчі дії тривають, посадові особи лікарні також підозрюються у привласненні грошових коштів на десятки мільйонів гривень.

Нагадаємо, на засіданні міськвиконкому 11 вересня минулого року заступниця директора КП «Лікарня № 2 ім. В.П. Павлусенка» з економічних питань запевняла, що кримінальне провадження, в рамках якого в серпні проводили обшуки в лікарні, не має перспективи.

Як повідомляв Житомир.info, зранку 10 серпня 2023 року в житомирській лікарні №2 працівники департаменту стратегічних розслідувань та головного слідчого управління Нацполіції проводили обшуки в кабінетах керівництва лікарні, завідувачів відділень та ряду лікарів. Працівники та пацієнти лікарні запевнили, що на роботі закладу це не позначилося, а в ДСР уточнили, що обшуки пов’язані з організацією схеми незаконного отримання від НСЗУ бюджетних коштів, які виділяються на фінансування наданих медичних послуг для населення, кримінальне провадження розслідується за декількома статтями. Ближче до вечора цього ж дня міська рада оприлюднила коментар адвоката про те, що в рамках відкритого в травні 2023 року кримінального провадження проводиться перевірка цільового використання коштів щодо фінансових витрат на боротьбу з COVID-19. Мер Житомира Сергій Сухомлин 11 серпня прокоментував обшуки в лікарні №2, підтвердивши, що вони пов’язані з лікуванням хворих на коронавірус.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня підозра прокуратура привласнення коштів несанкціоновані дії НСЗУ лікарня №2 
Матеріали по темі