Місто

У Житомирі проходить всесвітня акція «Lost of socks» задля підтримки «дітей сонця»

19 March 2024, 14:36

Акція «Lost of socks» стартує всюди кожної весни. В Житомирі її проводить громадська організація «Діти Сонця». Заступниця керівника організації розповіла, що з 2013 року вони підтримують сонячних людей.

«Цьогоріч, як завжди, ми проводимо нашу таку благодійну акцію «Кольорові шкарпетки», #Шкарпетуся, «Lost of socks», і просимо залучатись до придбання цих акційних шкарпеток»,- говорить заступниця керівника ГО «ЖОГО «Діти Сонця» Людмила Рибчинська.

На продаж шкарпеток невелика кількість, проте кожна пара є унікальною та яскравою, і знайдеться на будь-який смак.

«Цього року дизайн таких шкарпеток створив хлопчина з синдромом Дауна. Тут малюнок у вигляді сонечка. Я думаю, що він хотів показати і привернути цим увагу, що ці люди, теж хочуть жити в суспільстві повноцінно. І приносити радість, як суспільству, так і взагалі, як кажуть, життю. Вони люблять радіти життю, так як ми з вами, і хочуть, щоб вони були повноцінними членами суспільства»,- каже Людмила Рибчинська.

Придбати шкарпетки можна за такими адресами:

-в управлінні у справах сім'ї, молоді та спорту Житомирської міської ради (кабінет 108) з 9:00 до 17:30;

-у просторі для жінок і дівчат «Вільна» (з середи по неділю);

-у підлітковому клубі «Пролісок» за адресою: вулиця Мала Бердичівська, 4 з 15:00 до 17:00 години у будні.

А також за номером телефону Людмили Рибчинської: 0974387926.

Ціни на шкарпетки лишаються незмінними.

«У нас ціни в принципі вже багато років не змінюються. Це чисто благодійний внесок від 50-ти гривень. Якщо людина бажає дати більше, то ми будемо дуже вдячні. Але це саме такий мінімальний внесочок»,- пояснює Людмила Рибчинська.

Всі зібрані кошти підуть на допомогу громадській організації «Діти Сонця».

«Як завжди ці кошти йдуть на потреби і розвиток нашої організації. Ми хочемо придбати певний інвентар спортивний, оскільки діти вже дорослі, і хочуть займатись фізичним розвитком. Хочемо придбати предмети для арттерапії. Частину коштів ми хочемо залучити для поїздки, яку ми плануємо влітку на спортивну «Спартакіаду» в місто Брно. Хочеться, щоб вони трохи виїхали, змінили обстановку, і відпочили»,- розповідає Людмила Рибчинська.

21 березня о 12:00 на вулиці Михайлівській відбудуться тематичні заходи, де кожен охочий зможе долучитись до акції та #шкарпетуватись разом.

Нагадаємо, що минулого року окрім збору коштів на пішохідній вулиці влаштували танцювальний флешмоб і майстерклас з оформлення плаката для всіх охочих.

Як повідомляв Житомир.info, у 2021 році організація «Діти сонця» закупила у двічі менше шкарпеток, ніж зазвичай, бо через карантин охочих долучитись до благодійництва стало менше.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шкарпетки діти з синдромом Дауна діти сонця дитина Рибчинська 
Матеріали по темі