Місто

У житомирській поліклініці на Лесі Українки завершують один ремонт за 12 мільйонів і оголошують тендер на новий за 4 млн грн

19 March 2024, 16:47

У поліклініці КП «Лікарня №2 ім. В.П. Павлусенка» Житомирської міської ради завершують ремонтні роботи у новому відділенні амбулаторної реабілітації.

Про це 19 березня 2024 року повідомляє пресслужба міської ради.

«Відділення буде обслуговувати пацієнтів, що потребують комплексу лікувальних заходів для відновлення здоров’я та функціонального стану. Тут зможуть проходити реабілітацію і люди з інвалідністю та ветерани війни після поранень або із посттравматичним стресовим розладом. Майбутнє відділення амбулаторної реабілітації має великий хол, просторі кабінети та новий сучасний ліфт, що відповідає інклюзивним стандартам та забезпечить зручний доступ до відділення. Ремонт реабілітаційного відділення на завершальній стадії, каже заступник медичного директора Олег Павлусенко. Хід робіт оглянув й радник міського голови Олег Смаль, який був демобілізований за станом здоров’я та розуміє, з якими проблемами доведеться зіштовхнутися його побратимам», - йдеться у повідомленні.

Більшість основних робіт вже завершено, лишилося внутрішнє оздоблення та придбання необхідного інвентарю, як-от: тренажери, вертикалізатори, бруси та стропи, обладнання для дрібної моторики та інше устаткування для апаратних методів лікування.

«Поки дефіцит відчутний на рівні кадрового забезпечення, кажуть у поліклініці. Спеціалізації лікарів відносно нові, бо стали затребуваними лише декілька років тому. Серед них – ерготерапевти, лікарі-психологи та терапевти мови та мовлення. Сьогодні кожен з цих лікарів, окрім медичних курсів, вчиться самостійно. Майбутні фахівці постійно у пошуку новітніх методик, відшукують нові програми реабілітації, «позичають» європейський досвід, адже їм всім працювати в одній мультидисциплінарній команді. Загалом один лікар ФРМ у своїй команді матиме ерготерапевта, помічника ерготерапевта та фізичного терапевта. У відділенні реабілітації розраховують, що один лікар може матиме навантаження до 30 пацієнтів на місяць. Про нову якість реабілітаційних послуг відділення свідчить й те, що пацієнти зможуть отримувати ширший діапазон послуг – від лікування переломів, контрактур, артрозів до лікування пацієнтів з політравмами та функціональними порушеннями, отриманими внаслідок вогнепальних поранень, мінно-вибухових травм, ампутацій кінцівок», - інформує міська рада.

На оприлюднених фото видно новенький ліфт та ремонт цілого поверху. Зауважимо, що у вересні-жовтні минулого року КП «Лікарня №2 ім. В.П. Павлусенка» провело кілька закупівель для поліклініки на вул.Лесі Українки, 16:

14 вересня 2023 року без тендеру були укладені договори з ПП «Смарт Ліфт» на встановлення ліфта за 1 млн 142 тис. 602,07 грн та реконструкція будівлі поліклініки за 1 млн 324 тис. 014,90 грн, роботи мали виконати до 30 листопада 2023 року, але строк дії договору по реконструкції продовжили до 31 січня 2024 року, а по ліфту – до 31 березня 2024 року;

31 жовтня 2023 року був укладений договір з єдиним учасником тендеру на капітальний ремонт 4-го поверху будівлі поліклініки – ПРБФ «Комунальник» мало за 12 млн 137 тис. 134 грн виконати роботи до 1 березня 2024 року, але строк дії договору продовжили до 31 березня.

Водночас управління капітального будівництва міської ради 12 січня цього року уклало договір з ТОВ «Архбуддизайн Сервіс» вартістю 259 тис. 880 грн на проведення проєктних робіт для капітального ремонту частини приміщень поліклініки КП «Лікарня №2 ім. В.П. Павлусенка», а 15 березня 2024 року оголосило тендер на капітальний ремонт частини приміщень поліклініки на вул. Лесі Українки, 16 з очікуваною вартістю 4 млн 351 тис. 652,40 грн. Торги заплановані на 27 березня, роботи мають бути виконані до 30 листопада 2024 року.

Після публікації міська рада оприлюднила інформацію, що УКБ оголосило тендер для капітального ремонту другого поверх поліклініки, де прийом здійснюватимуть сімейні лікарі: очікувана вартість предмета закупівлі становить 4351652,40 грн, ця сума включає будівельні роботи (3467589,00 грн) та інші витрати (884 063,40 грн), вона розрахована на підставі зведеного кошторисного розрахунку і не включає утримання служби замовника та проєктно-вишукувальні роботи й авторський нагляд.

Нагадаємо, на засіданні Житомирського міськвиконкому 11 вересня 2023 року заступниця директора КП «Лікарня № 2 ім. В.П. Павлусенка» з економічних питань Світлана Маренич розповідала про збільшення видатків на капітальні інвестиції, зокрема – 18,4 млн грн спрямують на проведення реконструкцій та капітального ремонту приміщень поліклініки по вул. Лесі Українки, 16 для розміщення відділення медичної реабілітації, ремонт та заміну ліфтів в поліклініці на вул. Лесі Українки, 16 та в стаціонарі на вул. Романа Шухевича, 2.

Як повідомляв Житомир.info, 16 жовтня 2023 року в центрі Житомира на Великій Бердичівській розставили вздовж дороги плакати із закликами витрачати кошти не на бруківку та стадіони, а на дрони для військових. Згодом з такими ж вимогами відбувся мітинг, до учасників якого вийшов мер Житомира Сергій Сухомлин. Ввечері цього ж дня Сухомлин записав відеозвернення, в якому запевнив, що у бюджеті Житомира на 2024 рік не буде коштів на ремонти, тільки на шкільні укриття, медицину та військових.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня №2 УКБ тендер закупівля ремонт поліклініка реабілітація 
Матеріали по темі