Влада

Поблизу Житомира вже почали встановлювати перші модульні будинки для переселенців, але обіцяна їх кількість може змінитися

20 March 2024, 09:42

У селі Вереси вже монтують перші будинки для ВПО. Ймовірно, їх кількість збільшиться до 56 штук, замість запланованих 40.

Про це 20 березня на засіданні міськвиконкому розповів мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Перед початком роботи виконкому пропонуємо підписати меморандум про співпрацю між Житомирською міськрадою та Житомирською обласною організацією Товариство Червоного Хреста в Україні. У нас уже почалося нарешті реалізація проєкту з будівництва житла для ВПО, вже перші будиночки приїхали, іде монтаж. Це тільки початок і ми маємо надію, що оголошена кількість, 40 будинків, буде збільшена. У нас вже є на це надія, навіть документ ще на 16 будинків, тобто можливість 16 сім’ям отримати житло. Червоний Хрест не тільки допомагає нам із цим проєктом, а й з багатьма іншими: допомога людям із харчуванням та одягом тощо», - зазначив міський голова.

Нагадаємо, 20 грудня 2023 року під час засідання міськвиконкому директорка департаменту економічного розвитку міськради Вікторія Сичова зазначала, що модульні будинки, які представники Червоного Хреста Італії обіцяли встановити у селі Вереси до зими 2023 року, планували встановити протягом першого кварталу 2024 року.

Як повідомляв Житомир.info, 23 березня 2023 року представники Червоного хреста до зими обіцяли встановити у Житомирській громаді 40 модульних будиночків для ВПО.

У рамках європейського грантового проєкту в Житомирі за 8 млн євро збудують житло для ВПО по пров. Червоному, а модульні будинки для переселенців розмістять в селі Вереси Житомирської міської територіальної громади.

9 вересня 2022 року управління капітального будівництва Житомирської міської ради уклало угоду вартістю 891 тис. грн з ТОВ «Архбуддизайн Сервіс» на виконання проєктних робіт з будівництва інженерних мереж та території благоустрою на території Житомирської міської територіальної громади з метою функціонування модульного містечка для внутрішньо переміщених осіб. В селі Вереси планується встановити близько 40 модульних будинків: це буде обладнане всім необхідним житло площею 40-50 кв.м, розраховане на одну родину.

5 грудня 2022 року УКБ уклало договір з ТОВ «Артхаус» на облаштування території модульного містечка для внутрішньо переміщених осіб в селі Вереси: за виконання робіт, які мають завершити до 20 травня 2023 року, фірма отримає 35 млн 100 тис. грн 19 грудня 2023 року влада Житомира отримала проєктну документацію від італійського Червоного Хреста під встановлення будиночків для ВПО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВПО переселенець житло будинок модульний будинок Червоний Хрест модульне містечко Вереси будівництво виконком Сухомлин 
Матеріали по темі