Місто

На фасаді ліцею №6 буде меморіальна дошка загиблому офіцеру, а у навчальних закладах Житомира хочуть зробити «кімнати героїв»

20 March 2024, 10:35

На фасаді житомирського ліцею №6 встановлять меморіальну дошку загиблому у вересні 2022 року офіцеру Володимиру Савицькому.

Таке рішення ухвалили на черговому засіданні міськвиконкому 20 березня 2024 року.

«Розглянувши звернення військової частини А-4350 на встановлення пам’ятної дошки Савицькому Володимиру Дем’яновичу на фасаді ліцею №6, виносили питання на комісію з топоніміки, питання відпрацьоване. Просимо встановити та погодити ескіз дошки. У зверненні дошка була між вікнами, ми відпрацювали місце розташування біля вхідної групи. Дошка буде з оргскла», - розповіла заступниця директора департаменту містобудування та земельних відносин, головна архітекторка Житомира Ольга Бронштейн.

Мер Сергій Сухомлин зауважив, що встановлення пам’ятних дошок – це складне питання.

«Всі ці люди заслуговують на нашу пам’ять про їх подвиг, тут ніяких питань бути не може. Але ми всі розуміємо кількість людей, які, на жаль, загинули і ще загинуть у цій війні. Ми не можемо нікому відмовляти, не маємо права оцінювати достойний чи не достойний, рідні всіх, хто загинув, мають право на цю пам’ять. Тут потрібно з департаментом освіти відпрацювати в кожній школі, в кожному закладі, щоб ми зробили «куточок» чи «кімнату» героїв, де була б вся інформація про цих людей. Один стандарт, високий рівень, максимальна інформація, щоб діти розуміли, хто з ними поруч навчався», - дав доручення головній архітекторці мер Житомира.

Нагадаємо, Савицький Володимир Дем’янович проживав у Житомирі, закінчив ЗОШ №6, ПТУ №1, офіцер, учасник АТО, з початком повномасштабної війни став до лав однієї з десантно-штурмових бригад ЗСУ, загинув 6 вересня 2022 року, поховали його у Житомирі 12 жовтня 2022 року. 23 березня 2023 року рідним загиблого офіцера вручили державну нагороду – орден Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

Як повідомляв Житомир.info, 14 вересня 2023 року в програмі «Діалоги» мер Сергій Сухомлин розповідав, що у Житомирі збираються зробити Алею Слави загиблим героям, але після завершення російсько-української війни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: меморіальна дошка виконком Савицький ліцей кімната героїв Сухомлин Бронштейн ліцей №6 
Матеріали по темі