Місто

На засіданні міськвиконкому обговорювали естетичне кронування дерев у Житомирі

20 March 2024, 14:39

Сьогодні, 20 березня, в Житомирі на засіданні міськвиконкому говорили про кронування дерев. Зокрема, міський голова наголосив, що комунальні служби мають знайти новий єдиний стандарт, за яким дерева матимуть охайний та приємний вигляд, при цьому не викликаючи обурення містян, та дотримуючись всіх технічних правил.

«Іноді люди не розуміють яким чином проходить кронування дерев. І по центральних вулицях, і не по центральних вулицях міста, коли залишається фактично один там стовбур. Є різні постанови: якщо це зона відповідальності Житомирського РЕМ, вони там беруть два метри, і згідно зі своєю постановою зрізають все. Бо вони теж, як ми розуміємо, не хочуть нести відповідальності у разі якогось випадку. Та сама ситуація в трамвайно-тролейбусному управлінні. Ви там трішки по-іншому підходите. От ми вчора, позавчора, вже декілька днів спілкуємось, потрібно знайти комунікацію з РЕМ, хоча б центральні вулиці міста Житомира, щоб у нас не виглядали як просто «обчухрали», вибачте, за термінологію, це дерево бідне. Через декілька років воно відросте, але це через декілька років. Можливо це робити не раз на рік, а два рази на рік, але робити більш охайно для того, щоб підходом, на сприйняття людей це робити, а не просто згідно з постановами», - сказав міський голова Сергій Сухомлин.

Директор КП «Зеленбуд» Олександр Волокіта наголосив на тому, що комунальники відвідали семінари та навчання з правильного кронування.

«Протягом цього місяця було проведено два семінари, були запрошені ведучі арбористи з Києва, і проведено навчання всім залученим підприємствам, хто пов’язаний з кронуванням, це були і представники «Зеленбуд», і ТТУ, і РЕМ, і проводилось навчання як правильно саме кронується. Одне навчання було проведено з виїздом на базі «Зеленбуд», а одне було з виїздом на об’єкт на Перемоги»,- розповів Олександр Волокіта.

Комунальникам дали час аби визначитись з єдиними правилами обрізання гілок та впровадити їх.

Нагадаємо, 22 лютого житомирські комунальники переймали європейські стандарти догляду за деревамиу колег з інших міст України.

Як повідомляв Житомир.info, 1 листопада 2023 року було прийнято рішення у Житомирі на прибудинкових територіях ОСББ зрізати понад 100 дерев, ще кілька кронувати, а у деяких обрізати гілки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кронування виконком дерева Сухомлин Волокіта  
Матеріали по темі