Місто

УАШ хоче окремо платити за прибирання «зелених зон» вздовж вулиць Житомира: оголосили тендер на 3 млн грн

20 March 2024, 16:09

Комунальне підприємство «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради шукає підрядника для прибирання зелених зон вздовж вулиць обласного центру.

Інформація про оголошення закупівлі 15 березня оприлюднена в системі «Прозорро».

Очікувана вартість надання послуг з 1 квітня по 31 грудня 2024 року – 3 млн 145 тис. 519 грн. Торги заплановані за 25 березня.

Зауважимо, що раніше окремі закупівлі послуг з прибирання зелених зон вдовж вулиць не проводили, мало того – в технічному завданні до договору з надання послуги прибирання тротуарів прописано «прибирання тротуарів загального користування, зупинок громадського транспорту та прилеглих зелених зон від сміття, хмизу та опалого листя».

Нижче – скриншот з технічного завдання до тендерів на послуги з прибирання тротуарів у 2024 році, які КП «УАШ» провело наприкінці 2023 року: у Корольовському районі Житомира тротуари прибиратиме ТОВ «Керуюча компанія "Комунальні технології"» за 8 млн 045 тис. 664,48 грн; у Богунському районі – ПП «КВЖРЕП № 8» за 9 млн 597 тис. грн.

Тепер же УАШ прописує вимоги до надання послуг з утримання зелених зон вздовж вулиць у зимовий (з 15 жовтня по 15 березня) і літній (з 15 березня по 15 жовтня) періоди та окремо – по викошуванню зелених зон:

1. Викошування зелених зон вздовж вулиць м. Житомира здійснюється Учасником (Виконавцем) в літній період за допомогою косарки–мульчера, згідно періодичності, що визначена у Таблиці 2 Додатку 3 до тендерної документації.

2. Перед проведенням робіт по викошуванню зелених зон вздовж вулиць м. Житомира, Учасник (Виконавець) зобов’язаний зробити обстеження території на наявність випадкового сміття, каміння та речей, що уможливлюють нанесення травм пішоходам та/або пошкодження приватного майна тощо.

3. Викошування зелених зон вздовж вулиць м. Житомира здійснюється при досягненні трав’яним покровом висоти 20 см, але в будь-якому випадку не менше 1 (одного) разу на місяць. Висота трав’яного покрову після викошування повинна бути не більше 5 см.

4. Після викошування зелених зон вздовж вулиць м. Житомира, Учасник зобов’язаний здійснити механічне прибирання скосу за допомогою вакуумного пилососа, а в разі неможливості здійснення механічного прибирання (у зв’язку з особливостями місцевості, наявності припаркованого транспорту та ін.), прибирання скосу здійснюється ручним способом (підмітання, збирання та/або ін.). Прибраний (зібраний) скос вивозиться (утилізується) Учасником (Виконавцем).

Зауважимо, що в переліку вулиць ще старі назви – Лермонтовська, Гагаріна.



Як повідомляв Житомир.info, з 7 квітня 2023 року начальником КП «УАШ» був призначений Андрій Омельчук, у вересні мер підписав розпорядження про продовження контракту з начальником КП «УАШ» з 7 жовтня 2023 року по 7 жовтня 2024 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: УАШ прибирання тротуарів тендер закупівля прибирання зелена зона трава 
Матеріали по темі