Місто

Студенти Поліського національного університету з прапорами і плакатами влаштували акцію в центрі Житомира

21 March 2024, 12:22

Студенти Поліського національного університету вдень 21 березня влаштували акцію в центрі Житомира.

Кількасот людей з національними прапорами і плакатами прийшли від центрального корпусу ПНУ на Старому бульварі до майдану Корольова, де о 12:00 розпочався анонсований напередодні мітинг.

«Завтра, 21.03.2024 від нас буде залежати доля Поліського національного університету. Кожен із нас має прийти і підтримати вимоги, які висуваються нами: 1. Звільнення Михайла Винницького із посади Заступника Міністра освіти і науки України у зв'язку із проведенням реформ, що суперечать інтересам здобувачів вищої освіти. 2. Зупинку проведення реформи реорганізації, в тому числі ліквідації закладів вищої освіти та зберегти вищу освіту в Україні», - зазначалося в анонсі, оприлюдненому вранці 20 березня на Facebook-сторінці Поліського національного університету.

Детальніше про акцію ПНУ дивіться згодом у сюжеті на нашому сайті

Нагадаємо, на брифінгу 20 березня начальник ОВА Віталій Бунечко розповідав, що процес об’єднання університетів призупиняється на час вступної кампанії, обласна влада буде зібрати аналітичну інформацію щодо діяльності всіх закладів вищої освіти, які є у Житомирі, бо іншого шляху, крім укрупнення вищих навчальних закладів, у нашій державі немає.

Як повідомляв Житомир.info, 16 лютого 2024 року ректор Поліського національного університету Олег Скидан заявив про початок процесу об’єднання ПНУ та Житомирського державного університету імені Івана Франка, а 19 лютого 2024 року ректорка ЖДУ Галини Киричук заперечила інформацію про об’єднання двох університетів в один, бо «жодного нормативного документа ні в МОН, ні в Уряді ще немає». 2 березня Олег Скидан виклав лист Міністерства освіти і науки, направлений 1 березня 2024 року начальнику ОВА Віталію Бунечку з рекомендацією опрацювати та надати пропозиції стосовно реорганізації Поліського національного університету шляхом приєднання до Житомирського державного університету ім.Івана Франка. 4 березня 2024 року студенти організували акцію біля ПНУ, а в університеті зібрали конференцію трудового колективу, де викладачі висловлювалися проти приєднання до іншого навчального закладу. 7 березня понад 200 студентів Поліського національного університету влаштували мітинг під стінами Житомирської обласної ради на захист закладу, а в цей час на сесії облради виступали ректори ПНУ та ЖДУ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: акція університет мітинг ПНУ студент 
Матеріали по темі