Місто

У Житомирі на вул. Михайлівській відбулась акція на підтримку людей з синдромом Дауна

21 March 2024, 17:10

Цьогоріч, 21 березня, на Михайлівській традиційно провели акцію на підтримку людей з синдромом Дауна. У цей день можна долучитись до всесвітнього флешмобу «LOTS OF SOCKS» – одягнути різнобарвні шкарпетки, тим самим підтримуючи таких людей.

«Ми сьогодні проводимо цю акцію, щоб народ знав, що є такий синдром Дауна. І нічого в цьому страшного немає. Ми пропонуємо сьогодні купити собі, придбати шкарпетки і вдягнути різного кольору, тобто на одну ногу один колір, на другу - інший. І пройтися так по місту і на собі спіймати ті погляди, ну, бо звісно ж будуть дивитися. От саме так відчувають себе діти з синдромом Дауна. Вони такі ж самі, як ми. Вони люблять посміхатися, вони люблять гратися, вони радіють життю, радіють сонцю. І вони завжди такі усміхнені, тому ми називаємо їх «діти сонця», - розповіла директорка міського культурно-спортивного центру Житомирської міської ради Оксана Крук.

Також перехожі могли придбати різнокольорові шкарпетки та вкласти свій благодійний внесок. Всі кошти підуть на потреби громадської організації «Діти Сонця».

«Ми сьогодні з колегами вирішили нашу обідню перерву витратити на такий хороший захід. Вважаємо, що вона дуже потрібна, що суспільство повинно більше знати про своїх громадян, членів, повноправних, активних. Хочемо підтримати усіх батьків, хто має таких прекрасних дітей, «сонячних діток». Хочемо побажати діткам їхнім реалізації, щоб їх в Україні вони були щасливими на повну силу, щоб усі їхні потреби, запити, права підтримувалися, розумілися. Знаємо, що ці шкарпетки будуть нам нагадувати про сьогоднішній березневий день. Ми так спланували втрьох їх купити, потім поміняємося, тому що ми знаємо, що у всьому світі приходить акція і шкарпетки мають бути різними, насправді на кожній ніжці інший носочок, тому ми сьогодні будемо в різних шкарпетках»,- прокоментувала учасниця акції Юлія Петришина.

Під час акції були проведені руханки, танцювальні флешмоби та арт-стріт, де кожен охочий міг долучитись та провести час спільно з «дітьми сонця».

«Дітки завжди люблять щось клеїти, щось ліпити. Ну тут звісно в нас і сонечко зі шкарпетками, і серця з їхніми іменами. Тобто весна: все розквітає, і вони разом з нами. Звісно в нас сьогодні дуже веселі руханки, діти завжди люблять рухатися, танцювати. І я дивлюсь, що сьогодні не тільки діти, а й дорослі рухаються з нами весело»,- розказала директор міського культурно-спортивного центру Житомирської міської ради Оксана Крук

Батьки дітей з синдромом Дауна вдячні за цей захід та говорять, що це надзвичайно важливо для їх сімей, щоб суспільство приймало їх діток такими, які вони є.

«Ми сьогодні прийшли, щоб показати людям, що є такі дітки, є такі люди. Щоб до них якось позитивно ставились», - розповіла мама «дитини сонця» Валентина

«Емоції позитивні, тому що ми вже давно прийняли нас такими, які ми є. І щоб суспільство, мабуть, теж прийняло нас. Мабуть, потрібні такі заходи, потрібні такі центри відкривати, в яких ці діти змогли б себе реалізувати», - зазначила мама «дитини сонця» Валентина.

«Діти сонця» радісно провели час разом з усіма, хто долучився до заходу.

Нагадаємо, 19 березня у Житомирі громадська організація «Діти Сонця» провела акцію «Lots of socks»

Як повідомляв Житомир.info, спроби інтегрувати «сонячних дітей» у соціум і навчати на рівні з іншими - це вже маленька перемога - переконана Сніжана Кісішвілі, яка 21 березня 2023 року розповіла про досвід європейських країн, в яких побувала разом із «сонячною» донькою, тікаючи від війни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: синдром Дауна діти акція діти сонця Крук  
Матеріали по темі