Новини компаній

Освоюємо гіроборд: правила керування й експлуатації

25 March 2024, 13:29

Гіроборд - це персональний електротранспорт, який складається з поперечної дошки з колесами, розташованими з боків. Два електродвигуни, вбудовані в колеса, та гіроскопічні датчики відповідають за працездатність пристрою. Ці двигуни живляться від акумулятора. Купити гіроборд в Алло можна недорого, та й керувати ним не так вже й важко. Читайте далі та дізнаєтеся як підготуватись до поїздки та як успішно доїхати на цьому сучасному пристрої куди потрібно.


Готуємося до поїздки

Перед першою поїздкою обов'язково ознайомтеся з інструкцією. Моделі різних виробників можуть мати незначні відмінності в експлуатації.

У пам'ятці вказано максимальну та мінімальну вагу користувача, що дуже важливо. Наприклад, якщо ви купуєте гіроборд для дитини, переконайтеся, що її вага відповідає мінімальному значенню, інакше борд не зможе поїхати.

Перед виїздом також рекомендується повністю зарядити акумулятор.

Стаємо на дошку

Перед тим як почати кататися, надягніть захист. Передбачити падіння - запобігти травмам. Спробуйте стати на гіроскутер вдома, щоб зрозуміти сигнали, які подає пристрій.

Процес становлення на дошці передбачає кілька етапів.

  • Увімкніть електротранспорт і поставте його на рівну поверхню.
  • Права нога ставиться на планку, ліва залишається на підлозі. Носок правої стопи злегка виступає вперед, а п'ятка щільно впирається в задню частину.
  • Перенесіть ліву ногу на другий бік дошки, упираючись на праву.

Можливі помилки

Важливо уникати типових помилок.

  • Не бійтеся ставити другу ногу. Гіроборд відчує асиметричний тиск, через це може виникнути сильна вібрація або дошка зірветься з місця.
  • Ставте ногу на платформу повністю. Носок обов'язково має визирати за межі платформи, а п'ята - упиратися. Якщо п'ята провисне, дошка також почне вібрувати або незаплановано їхати.
  • Не намагайтеся застрибнути на поверхню двома ногами. Різке підвищення навантаження може призвести до зламу. До того ж так ви ризикуєте впасти.

Рухаємося вперед і назад

Почати рух допоможе слабкий нахил корпусу вперед. Не потрібно швидко збільшувати кут нахилу тіла. Чим сильніше ви нахиляєтеся, тим швидше набирається швидкість. Розвивати високу швидкість потрібно тільки тоді, коли ви впевнено почуваєте себе на дошці.

Для того, щоб поїхати назад, корпус потрібно злегка відхилити у відповідному напрямку. Не перестарайтеся, важливо весь час відчувати баланс.

Гальмуємо й зупиняємося

Відхилення корпуса назад також допомагає загальмувати. Тільки щоб зупинитися, потрібно перенести вагу тіла на п'яти. Поки ви робите акцент на носки ніг, гіроборд продовжує рухатися. Щойно ви відхиляєте корпус назад і тиснете на п'яти – гальмує й повністю зупиняється.

Спускатися з платформи потрібно обережно. Спочатку дочекайтеся, поки електротранспорт зупиниться. Потім зніміть одну ногу й за нею другу. Спускатися треба назад, інакше ви можете впасти.

Якщо хочете купити якісний гіроборд, переходьте на сайт allo.ua. Великий асортимент, відомі бренди, швидка доставка та гарантована якість - це навіть не всі переваги магазину. Переходьте на сайт та обирайте найкращий варіант для себе.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гіроборд електротранспорт Алло 
Матеріали по темі