Події

Майже 70 тис. грн штрафу сплатить 23-річний житель Житомирської області, який в інтернеті «продавав» цуценят хаскі

25 March 2024, 13:49

Суд призначив покарання жителю Звягельського району, який «продавав» цуценят хаскі. З матеріалів справи відомо, що 31 січня 2023 року 23-річний чоловік, перебуваючи за місцем свого проживання, розмістив на сайті «Olx.ua» оголошення про продаж цуценят породи хаскі, не маючи таких щенят.

Про це 25 березня повідомляє пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області.

«1 лютого 2023 року з метою придбати цуценят до зловмисника звернулося два покупці. Під час спілкування «продавець»повідомив, що може допомогти з доставкою цуценят, однак сказав, що за дану послугу необхідно сплатити грошові кошти. Таким чином, молодик ввів в оману двох жінок, які здійснили переказ грошових коштів на карту шахрая в сумі 500 та 700 гривень», - йдеться в повідомленні.

Також відомо, що правопорушник був тричі судимий за злочини проти власності.

Своїми умисними діями, які виразилися у заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненому повторно, чоловік вчинив кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 190 КК України.

«Суд призначив злочинцю покарання у виді штрафу в розмірі 4000 неоподатковуваних мінімумів громадян, що складає 68 000 гривень», - інформує пресслужба суду.

Нагадаємо, у лютому до правоохоронців звернувся чоловік, який переказав 100 тис. грн завдатку за автомобіль, але «продавець» перестав виходити на зв'язок: звягельські поліцейські встановлюють причетних до ошуканства.

Як повідомляв Житомир.info, 5 лютого 2024 року пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області інформувала, що за шахрайство на продажах в інтернеті судитимуть бердичівлянина. У справі 29 потерпілих.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство суд штраф вирок цуценя інтернет хаскі Звягель  
Матеріали по темі