Економіка

Податківці виявили на ринках у Житомирі незаконний продаж непродовольчих товарів, а у області – надання послуг СТО

25 March 2024, 15:40

Працівники ДПС встановили три випадки здійснення господарської діяльності без державної реєстрації.

Про це 25 березня повідомила пресслужба головного управління ДПС у Житомирській області.

«Нещодавно, в ході проведення контрольно-перевірочних заходів, працівниками Головного Управління ДПС у Житомирській області встановлено три випадки здійснення господарської діяльності без державної реєстрації, а саме: два факти здійснення діяльності з продажу непродовольчих товарів на ринках у м. Житомирі та надання послуг СТО у м. Радомишлі Житомирської області», - йдеться у повідомленні.

За фактом виявлених порушень складено та направлено до судів за місцем вчинення порушень протоколи про адміністративні правопорушення.

Слід зазначити, що згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення за здійснення господарської діяльності без державної реєстрації передбачено відповідальність у розмірі від 17 до 34 тис. грн.за порушення вчинене вперше та від 34 до 85 тис. грн. за порушення вчинене повторно.

Головне управління ДПС у Житомирській області наголошує, що дотримання норм діючого законодавства під час здійснення господарської діяльності в частині державної реєстрації суб’єкта господарювання та дотримання правил торгівлі в частині застосування РРО при проведенні розрахункових операцій убезпечить вас від штрафних санкцій

Нагадаємо, 5 березня пресслужба ГУ ДПС у Житомирській області повідомила про те, що податківці оштрафували кафе у Житомирській області на майже 200 тис. грн: працювали неоформлені працівники та не видавали чеки.

Як повідомляв Житомир.info, 23 лютого 2024 року пресслужба ГУ ДПС у Житомирській області повідомила, що працівники податкової служби, на підставі отриманої інформації щодо порушень вимог діючого законодавства, провели перевірку ювелірного магазину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДПС податкова перевірка ринок СТО підприємець бізнес 
Матеріали по темі