Суспільство

Прикордонники затримали трьох жителів Житомирської області, які хотіли через гори перейти українсько-румунський кордон

25 March 2024, 15:54

Зголоднілих, змоклих та замерзлих «альпіністів» зупинили у горах прикордонники. Трьох жителів Житомирщини 19, 20 та 21 років виявили у горах прикордонники відділу «Ділове» Мукачівського загону.

Про це 25 березня повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

«Молодики планували незаконно перетинати українсько-румунський кордон. Склавши маршрут, який пролягав через гори, вони вирушили у мандрівку. За задумом порушників на подолання обраного шляху їм мало знадобитися 24 години, проте, за майже дві доби вони пройшли відстань у 20 км та за 3 км до державної межі потрапили у поле зору прикордонників», - йдеться в повідомленні.

Група реагування негайно висунулася на затримання виявлених осіб, за якими велося стеження за допомогою квадрокоптера.

«Альпіністи» не мали ані спорядження для подолання високогір’я, ані запасів їжі й води.

«Зголоднілих, змоклих та замерзлих їх доставили у прикордонний підрозділ, нагодували, напоїли гарячим чаєм та надали можливість просушити одяг і взуття», - йдеться в повідомленні.

Стосовно житомирян прикордонники склали протоколи про адмінправопорушення, передбачене ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України» справу скеровано до суду.

Фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон

Нагадаємо, за вихідні 9 та 10 березня на кордоні зі Словаччиною затримали ще дев’ятьох громадян України, які намагалися у незаконний спосіб перетнути українсько-словацький кордон, серед них – троє жителів Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, 22 лютого 2024 року західне управління повідомляло, що на Закарпатті прикордонники відділу «Ділове» Мукачівського загону виявили поблизу кордону двох жителів Житомирщини, які збиралися незаконно перетинати українсько-румунський кордон за 5 тис. доларів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кордон прикордонник гори ухилянт Мукачево  
Матеріали по темі