Події

Жителю громади Житомирської області оголосили підозру за систематичне насильство над співмешканкою

26 March 2024, 12:07

Жителю Городницької громади, який неодноразово вчиняв конфлікти зі своєю 29-річною співмешканкою та псував майно, повідомили про підозру.

Про це 26 березня повідомила пресслужба Звягельського районного відділу поліції.

«До поліції кілька разів зверталась 29-річна жителька Городницької громади з повідомленнями про вчинення відносно неї домашнього насильства співмешканцем. Кожного разу повідомлення опрацьовували правоохоронці Звягельського райвідділу. Відомо, що 33-річний чоловік, перебуваючи у стані сп’яніння, ображав заявницю, погрожував, вчиняв сварки, псував майно у будинку й господарському приміщенні та навіть забирав мобільний телефон жінки через ревнощі», - йдеться у повідомленні.

Поліцейські складали відносно агресора адміністративні протоколи за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства) КУпАП, виносили термінові заборонні приписи та проводили з ним профілактичні бесіди.

Агресор карався судом штрафними санкціями, проте продовжував тероризувати співмешканку.

Відтак слідчі Звягельського райвідділу розпочали відносно чоловіка кримінальне провадження за ст. 126-1 (Домашнє насильство) ККУ. Зібравши відповідні матеріали, 25 березня поліцейські оголосили чоловікові про підозру у вчиненні вказаного правопорушення.

За чинним законодавством підозрюваному за такі дії може загрожувати покарання від громадських робіт й аж до позбавлення волі на строк до 2 років.

Нагадаємо, у лютому до поліції звернулась 31-річна жителька Стриївської громади, яка розповіла, що чоловік вчиняє відносно неї домашнє насильство. Під час опрацювання повідомлення, поліцейські виявили в обійсті два гранатометних постріли.

Як повідомляв Житомир.info, за 2023 рік правоохоронці зафіксували понад 10 300 випадків домашнього насильства в Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція підозра дебошир домашнє насильство насильство 
Матеріали по темі