Місто

Директор «Житомиртеплокомуненерго» розповів про підсумки опалювального сезону 2023-2024

26 March 2024, 13:25

У Житомирі підходить до завершення опалювальний сезон 2023-2024 рр. Про те, як саме він пройшов, журналістам Житомир.info, розповів директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин. Аварії, як зазначають, бувають завжди, і цей рік не виняток, проте критичних ситуацій не виникало. Витрати газу за поточний сезон ще не відомі, підбивати підсумки планують з 1 квітня.

«Все пройшло по плану, ми підготувалися досить надійно, і тому сезон пройшов достатньо стало і впевнено. Невеличкі аварії завжди бувають. Критичних аварій не було, які б призвели до порушення теплопостачання в цілому, чи замерзання будинків. Витрати газу ми ще не зводили, бо вони дуже сильно залежать від температури навколишнього середовища. Тому треба взяти середній показник і до цього показника прив'язуватися. Я думаю, кількість газу будемо здати вже на наступному тижні»,- розповів директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин.

Приблизно вийшло заощадити 150 мільйонів завдяки трьом альтернативним джерелам.

«Ми заощаджуємо, плюс, якщо можна було користуватися виключно альтернативними джерелами тепла, то ми використовуємо альтернативу, щепу.Тому ми майже всі важелі використовуємо для того, щоб мінімально використати газ. Минулого року в балансі підприємства ми заощадили 114 мільйони тільки шляхом того, що працювала ТЕЦ. Ми замістили бюджетний газ. Плюс, ми заміщаємо бюджетний газ від котельні на вулиці Жуйка для наших користувачів, в першу чергу лікарень. І я думаю, це десь 150 мільйонів тотальної економії на трьох джерелах альтернативної енергії»,- пояснив директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин.

Комунальники кажуть, що для стабільного теплопостачання використовували генератори.

«Генератор ми обов'язково вмикаємо, залежно від того чи інша дільниця, де пропадає електрична енергія. У нас не завжди є електроенергія, є перекоси на джерелах електропостачання, відключення маленьких, далеких котелень, які знаходяться на околицях міста. Це ми робили обов'язково. Включали генератори, і наші мешканці цього просто не відчували достатньо теплової енергії чи іншої»,- розказав директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин.

За словами директора КП житомиряни заборгували 284 млн грн.

«За газ у нас заборгованість є 100%, тому що у нас тариф недостатній. Він, чесно, відповідає на 26% від 100%. Він у нас 1811 гривень, а повинен бути 2300 гривень. Звичайно, у нас є обов'язкове розщеплення за розрахунок газу – це 65%, які з наших рахунків виходять на «Нафтогаз України» трейдинг. На даний час заборгованість перед «Нафтогаз України» трейдингом 369 млн грн. Держава нам без урахування першого кварталу повинна 309 млн грн тільки за різницю тарифів. Плюс нам винне населення 284 млн грн. Тобто у нас абсолютно позитивний баланс, але, на жаль, ми не можемо його використати, поки всі сторони цих договорів не виконують свої зобов'язання»,- пояснив директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин.

Підсумовуючи, директор комунального підприємства каже, що сезон пройшов успішно.

«У нас кожен сезон, на радість нам, проходить все краще, і краще»,- каже директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин.

Нагадаємо, опалювальний сезон у Житомирі почався 16 жовтня 2023 року.

Як повідомляв Житомир.info, опалювальний сезон 2024 року завершать 30 березня. Відповідне рішення прийняли 25 березня на позачерговому засіданні міськвиконкому. В школах та садочках опалення вимкнуть, але залишать у лікарнях.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: опалювальний сезон опалення тепло Житомиртеплокомуненерго Рогожин 
Матеріали по темі