Новини компаній

Чи варто підживлювати газон і які добрива краще?

27 March 2024, 11:46

Одним з елементів вашого саду що потребує особливої уваги навесні, є газон. При сходженні основної маси вологи та настанні сталих плюсових температур, варто розпочати весняні роботи з вашими зеленими галявинами. До таких робіт відноситься : аерація, скарифікація, піскування, внесення добрив та ввімкнення поливу.

Якщо з роботами все більш менш зрозуміло, то варіантів добрив на сучасному ринку є безліч. Давайте розглянемо їх типи і можливості.

Досить умовно добрива можна поділити на спеціалізовані для газона та сільськогосподарські. Перші, зазвичай, довготривалої дії та комплексного складу, а другі – короткотривалої дії та мають в собі один або декілька макроелементів.

Використовуючи не газонні добрива, ви маєте задати собі питання: яка мета підживлення? Якщо вашою відповіддю собі буде- зробити газон яскраво зеленим та рівномірно ростучим, то ознайомтесь уважно з характеристикою добрив що хочете вносити. Більшість сг добрив спроектовані для швидкого нарощування зеленої маси різних сг культур. Вам не потрібен газон ростом з пшеницю… Звідси робимо висновок, використовувати СГ добрива на газоні можливо, якщо ви вивчили їх склад, призначення, розрахували норму внесення та внесли максимально рівномірно.

Якщо ж ви не хочете робити всіх маніпуляцій, варто використати добрива спроектовані для використання на газоні. Вони мають в складі всі потрібні елементи, спеціальну оболонку для дії протягом декількох місяців та не такі чутливі до нерівномірного внесення. Придбати їх можна в авторизованому садовому центрі.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: газон сад трава добриво 
Матеріали по темі