Новини компаній

Різновид холодильного обладнання в Україні

27 March 2024, 16:35

У супермаркетах, продуктових магазинах, барах, кафе та ресторанах використовують різні види холодильного обладнання. Вони відрізняються конструкцією, розміром, призначенням, температурним режимом, системою охолодження, ступенем відкритості, особливостями розташування в приміщенні та іншими параметрами.

Різноманітність холодильного обладнання, яке використовується в Україні, просто величезна. В цьому матеріалі ми розповімо про 7 з них. В одній статті дуже важко перелічити все різноманіття промислових холодильників. Тому на сайті https://art-trade.com.ua/ua/holodilnoe-oborudovanie/ ви можете більше дізнатися про агрегати, які не увійшли до цієї статті.

Вітрини

Вітрина є холодильником з прозорим верхом зі скла чи пластику. Зручність полягає в тому, що відвідувачі магазину чи супермаркету бачать асортимент продукції, її стан, кількість та вартість. У такому устаткуванні розміщуються різні типи продуктів. Це може бути свіже м'ясо, ковбасні вироби, риба. В інших вітринах зберігаються кондитерські вироби, наприклад торти.

Конфігурації вітрин та їх модельний ряд досить широкий. На одних продукція лежить лише у нижній частині. В інших вітринах є полички, що дозволяє розмістити більшу кількість товару. Для створення привабливішого вигляду використовується підсвітка та дзеркала.

Щодо температури зберігання вітрини діляться на низькотемпературні та охолоджувальні. Перші використовуються як для викладення заморожених продуктів, так і для зберігання продуктів глибокого заморожування. Що стосується охолоджувальних вітрин, то в них зазвичай розташовуються ковбасні вироби, сири та кондитерка. Тут підтримується температура від +1 до +8 °С.

Гірки

Гірки – це холодильники у вигляді шафи з великою кількістю полиць. Інша назва обладнання – регал. Цей вид холодильного обладнання використовують для зберігання різноманітних продуктів. Це можуть бути напої: пиво, солодка та мінеральна вода. Молочна продукція, фрукти, овочі та готові закуски.

Гірки можуть бути з прозорими дверцятами, які відкриваються навстіж або за рахунок здвигання їх убік. Є й модифікації без дверцят. В них використовуються так звані нічні шторки – спеціальні шторки, які розсуваються зверху донизу. У робочий час шторки забираються і відвідувачі просто беруть із полиць необхідні продукти.

Гірки відрізняються своїми розмірами. Згадайте величезні модифікації, де зберігається молочна продукція, а також невеликі регали, які часто стоять ближче до виходу, де розташовані готові хот-доги, сендвічі та деякі солодощі.

Міні-холодильники

Назва одразу натякає на те, що цей вид холодильників відрізняється невеликим розміром. На вигляд він схожий на звичайний домашній холодильник. Дверцята прозорі, відкриваються навстіж. Продукція розташовується на полицях. Здебільшого у них зберігають напої. Також використовуються для зберігання морозива, напівфабрикатів та м'ясних виробів.

Мінімальний розмір міні-холодильників дає їх власникам перевагу в низькому споживанні електроенергії. Вони зазвичай встановлюються у невеликих магазинах. Також їх використовують в аптеках та інших медичних закладах. Вони зберігають мазі, свічки, вакцини, біоматеріали тощо.

Морозильні ларі

Ймовірно, слово "ларі" не прояснює вам те, про яке холодильне обладнання йдеться. Але ви точно ним користувалися, особливо влітку, дістаючи з нього відсвіжний пломбір або морозиво на паличці. Так, ларі – це такі невисокі холодильники з прозорими дверцятами нагорі, які відкриваються шляхом здвигання убік.

У морозильних ларі зберігається не тільки морозиво. З них ми також виймаємо та кладемо собі у візок пельмені, вареники, заморожені овочі, рибу, масло та інші продукти. Частина продуктів може лежати на спеціальній сітці для зручної демонстрації, решта продукції може зберігатися під сіткою як такий собі міні-склад.

Маленькі ларі ставлять у невеликих магазинах, а їх старші та більш габаритні побратими розміщуються у торгових залах супермаркетів. До речі, є ларі, які використовуються на складах. На відміну від тих, що стоять у торгових залах, вони мають непрозорі кришки.

Бонети

Так, ще одна незнайома назва, але з ними ви теж стикалися у супермаркетах. Бонети схожі на ларі, але у них немає кришки. По суті, це така собі холодильна ванна. Їх часто ставлять в один або декілька рядів. У них також зберігаються охолоджені та заморожені продукти. До них, зокрема, належать заморожені овочі, напівфабрикати, м'ясо та риба.

Зручність бонетів полягає в тому, що в них можна розмістити продукцію так, щоб її добре було видно покупцям. Другий плюс – відсутність кришки. Її не потрібно відкривати та закривати. Просто бери те, що потрібно, і клади собі у кошик.

Холодильні столи

З цим видом холодильного обладнання покупці зазвичай не знайомі. Це так, тому що такі столи розміщуються не в торгових залах, а на кухні в кафе та ресторанах. Холодильні столи функціональні. Їх використовують для зберігання продуктів, у тому числі напівфабрикатів, а також як робочої поверхні для працівників кухні.

На вигляд холодильний стіл нагадує нижню частину домашньої кухонної стінки тільки з металу. Він може бути з динамічним типом охолодження, середньотемпературним та морозильним. Трапляються модифікації з різною кількістю секцій (від 3 до 5). На таких столах кухарі готують різну їжу. Це може бути піца, хот-доги, котлети тощо.

Льодогенератори

Не важко здогадатися, для чого використовується цей вид холодильного обладнання. Назва говорить сама за себе. Звичайно, цей агрегат використовується для виробництва льоду. Льодогенератори ставлять власники барів, кафе та готелів. Також вони встановлюються на підприємствах, що займаються переробкою м'яса та риби.

Льодогенератори виробляють лід різної форми. Це можуть бути знайомі багатьом кубики, лусочки, гранули. Є агрегати, які роблять рідкий лід.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: холодильник 
Матеріали по темі