Новини компаній

Як правильно вибрати вантажну техніку: рекомендації по покупці

29 March 2024, 14:52

Щоб купити вантажну техніку, фахівці рекомендують розібратися з особливостями її використання. Варто відзначити, що незалежно від моделі, вартість окремих агрегатів або транспортних засобів для комерційного застосування залишається на досить високому рівні, тому грамотне прорахування всіх факторів ризику та реальна оцінка аспектів експлуатації завжди стоять в пріоритеті.

Думка експертів: грамотний вибір вантажної техніки в першу чергу обумовлюється таким аспектом, як робота компанії, яка пропонує транспортні послуги (або тих, хто працює у сфері логістики). Плюс: є необхідність розібратися з технічними нюансами моделей, які представлені на ринку, що допоможе обрати оптимальний варіант.

Секрети правильного вибору вантажної техніки

За оцінками фахівців для придбання оптимальної моделі слід відштовхуватися від ряду аспектів. Що варто зробити:

  • розібратися з особливостями експлуатації;
  • визначитися з конструкцією та можливістю розширити базовий функціонал;
  • прорахувати вартість обслуговування та ремонту.

Тепер докладніше. Сьогодні на ринку представлено великий перелік моделей вантажної техніки, що допомагає підібрати оптимальний варіант для будь-якого бізнесу. Тому, для правильного вибору, важливо розібратися з тим, як саме працює компанія. Враховуються об’єми вантажу та регулярність перевезення. Також, потрібно враховувати дальність транспортування. Додатковим фактором виступає якість дорожнього полотна, по якому буде їхати вантажна техніка. При несприятливих умовах є сенс придбати авто з додатковим захистом від перевантажень. Його вартість буде витче, ніж моделі у стандартному виконанні, але в цьому випадку присутня тривалість безаварійного використання.

Також при бажанні купити вантажну техніку в АВТЕК слід зрозуміти, яки саме вантаж буде перевозитися. Максимальної уваги заслуговують правила транспортування. Враховується як необхідність підтримувати протягом всього шляху задану температуру та вологість, так і спеціальні засоби для кріплення об’ємного вантажу. Застосування додаткового обладнання відбивається на кінцевій ціні агрегатів.

Плюс важливим фактором для вибору вантажівок виступає якість матеріалів, з яких виконані основні конструкційні елементи. Фахівці відзначають, що орієнтуватися потрібно на перевірені матеріали, які добре витримують механічне навантаження, що гарантує безпеку під час транспортування. В пріоритеті залишаються сучасні варіанти, які відрізняються невеликою вагою при збереженні високих показників міцності.

Якісне сервісне обслуговування – це запорука тривалої експлуатації техніки без суттєвих витрат на ремонт. Як наслідок, при виборі СТО експерти радять орієнтуватися на компанії, які працюють за наявністю ліцензії або є офіційними дилерами відомих брендів. В альтернативній ситуації якість сервісного обслуговування вантажівок є нижчою, що зменшує термін використання агрегатів. Тому, вибираючи вантажне авто, рекомендується одразу розібратися з тим, де воно буде обслуговуватися та ремонтуватися. Вартість послуг обраного центру необхідно включити до загального бюджету придбання.

Додаткові моменти

Сьогодні на ринку представлений широкий асортимент вантажної техніки, яка відрізняється розширеними функціональними можливостями. Як наслідок, за допомогою однієї моделі цілком реально здійснити великий обсяг різноманітних заходів, що заощаджує кошти на купівлю додаткових одиниць. Особливий момент тут приділяється покращенню технологічності процесу навантаження та транспортування. Внесення змін до основної конструкції та використання додаткового знімного обладнання розширюють область застосування вантажних машин. Потрібно відзначити, що сучасні моделі покращують безпеку при перевезенні вантажу та інших видах маніпуляцій, що відбивається на швидкості та якості доставки.

Перед тим, як оформлювати документи, є сенс ретельного огляду вантажної техніки. Ретельної уваги заслуговують основні конструкційні вузли та якість матеріалу кузова. В ідеалі для перевірки та діагностики слід запросити досвідчених механіків, які працюють з використанням спеціалізованих інструментів, за допомогою чого можна виявити навіть незначні несправності. Крім того, варто розібратися з колесами (в першу чергу це стосується малюнка протектору та загального станом гуми) та особливостями витратних матеріалів. Якщо спочатку техніка пропонується з фільтрами низької якості, то необхідність їх заміни – це лише питання часу.

Як висновок: при виборі вантажної техніки потрібно відштовхуватися від нюансів експлуатації моделі. Від цього фактору залежать її конструкційні відмінності та технічні характеристики. Плюс: експерти рекомендують врахувати ймовірність розширення бізнесу, щоб відразу підібрати транспортний засіб з максимальним функціоналом.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: техніка вантажна техніка 
Матеріали по темі