Події

Правоохоронці повідомили про підозру житомирянину, який напідпитку викрав автівку та коштовні речі у жителя Рівненщини

29 March 2024, 16:51

Житомирські поліцейські повідомили містянину про підозру в учиненні низки злочинів – їздив на чужій автівці та з викраденим годинником.

Про це 29 березня повідомляє ГУНП у Житомирській області з посиланням на Житомирське районне управління поліції.

«Вранці 26 березня до поліції звернувся 24–річний житель Рівненщини з повідомленням про викрадення його автомобіля «Mercedes-Benz» та особистих речей. Житомирські поліцейські менше, ніж за годину розшукали причетного. Потерпілий розповів, що уранці прокинувшись виявив відчинені двері у готельному номері та відсутність вартісного годинника, особистих речей та ключів від автівки. Легковика на парковці також не було, тож чоловік звернувся до поліції. На місці події працювала слідчо-оперативна група Житомирського райуправління поліції. Правоохоронці задокументували усі обставини діяння, на розшук викраденого легковика були орієнтовані усі патрулі, які працювали у місті», - йдеться в повідомленні.

За інформацією поліції, вже невдовзі автівку з механічними пошкодженнями зупинили патрульні в іншому районі обласного центру. За кермом знаходився 31–річний містянин у стані алкогольного сп’яніння. З’ясовано, що чоловік вже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів. У нього поліцейські вилучили викрадені у потерпілого речі.

Фігурант визнав свою провину в учиненому та розповів, що напередодні вночі відпочивав у готельному комплексі. До кімнати потерпілого він потрапив, скориставшись ненадійно замкнутим дверним замком. Поки чоловік спав, він забрав цінні речі та ключі з кишені куртки, яка висіла біля дверей. Швидко знайшовши потрібний йому автомобіль на паркуванні неподалік, він сів за кермо та поїхав.

Відтак нині слідчі Житомирського районного управління поліції повідомили чоловікові про підозру в учиненні незаконного заволодіння транспортним засобом (ч. 2 ст. 289 КК України) та крадіжки (ч. 4 ст. 185 КК України). 28 березня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За вчинені діяння йому загрожує від 5 до 8 років ув’язнення.

Нагадаємо, 26 березня патрульні інформували, що на вулиці Івана Гонти п’яний чоловік викрав припаркований Mercedes зі стоянки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: угон крадіжка автомобіль авто машина годинник поліція ГУНП 
Матеріали по темі