Події

Фахівці екоінспекції виявили у Житомирській області паліїв обрубків дерев, порушники отримали штраф 4,5 тис. грн

1 April 2024, 11:08

На території Чижівської громади інспектори з охорони навколишнього природного середовища виявили спалювання порубкових решток дерев.

Про це 1 квітня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«В ході рейдових заходів державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу на території Чижівської ТГ на Звягельщині 26 березня 2024 року виявлено спалювання порубкових решток без відповідних дозвільних документів. На порушників складено протокол за 77 КУпАП «Порушення вимог пожежної безпеки в лісах» та накладено штраф у сумі 4,5 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

Цього ж дня представниками Інспекції проведено роз’яснювальну роботу серед місцевих жителів щодо недопущення спалювання рослинності та її залишків, а також запобігання виникненню пожеж та їх розповсюдження на прилеглі території і лісові насадження.

Нагадаємо, 10 березня рятувальники у Житомирській області проводили профілактичні рейди з БпЛА: на чотирьох паліїв склали адмінпротоколи.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі з 8 березня 2024 року проводили «рейди» проти паліїв сухої рослинності. 9 березня правоохоронні органи, ДСНС та муніципальна інспекція міської ради із залученням дрону виявили декілька порушників, з ними проводили роз'яснювальні бесіди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: екоінспекція дерево деревина вогонь палій рейд 
Матеріали по темі