Події

У Житомирському районі 66-річний чоловік вбив сокирою односельця та пішов спати, а потім похизувався злочином під сільською крамницею

1 April 2024, 18:50

Поліцейські затримали причетного до вбивства у Житомирському районі.

Про це 1 квітня повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«Надвечір 31 березня до поліції надійшло повідомлення про те, що у селі Івниці Волицької громади ймовірно було вчинено вбивство. На місце події негайно прибули інспектори сектору реагування відділу поліцейської діяльності №1 (Андрушівка), працівники слідчо-оперативної групи відділу поліції №2 (м. Коростишів) Житомирського районного управління поліції та криміналісти ГУНП в Житомирській області», - йдеться у повідомленні.

Як було встановлено, цього дня під місцевою крамницею за чаркою чоловік похизувався, що вбив односельця.

«Тож про таку подію й надійшло повідомлення до поліції. Аби перевірити інформацію, правоохоронці оглянули обійстя 66-річного місцевого жителя. У веранді вони виявили тіло чоловіка без ознак життя з численними тілесними ушкодженнями. Загиблим виявився 51-річний односелець власника будинку», - інформують правоохоронці.

Під час першочергових слідчих дій правоохоронці встановили, що напередодні між чоловіками виник конфлікт. Пізніше суперечка переросла в бійку. З’ясовано, що власник будинку серйозно травмував око односельцю, а, коли той впав на землю, спричинив кілька ударів сокирою по голові. Після вчиненого господар пішов спати. Наступного дня, виявивши мертвого односельця, накрив того брезентом та пішов до крамниці де й розповів про подію.

Слідчі відділу поліції №2 (м. Коростишів) Житомирського райуправління кваліфікували діяння чоловіка за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) КК України. Його затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України та, за погодженням Коростишівської окружної прокуратури, йому повідомили про підозру. Чоловік визнав свою провину.

Згідно з чинним законодавством умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 15 років.

Нагадаємо, Богунський районний суд міста Житомира на засіданні 1 квітня 2024 року оголосив вирок у справі про вбивство 36-річної мами й 13-річної доньки, яке сталося у Житомирі 4 вересня 2021 року. Довічне ув'язнення та 5 млн грн моральної шкоди — таке покарання понесе обвинувачений у вбивстві.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 27 березня 2024 року у Житомирі на вулиці Кибальчича місцеві жителі чули постріли і потім в автомобілі Hyundai виявили чоловіка з вогнепальним пораненням голови. Згодом цього ж дня правоохоронці проінформували, що у салоні автомобіля виявили 43-річного житомирянина з, ймовірно, вогнепальним пораненням, його ушпиталили, а правоохоронці встановлювали причетних. 28 березня стало відомо, що внаслідок вогнепального поранення, отриманого вранці 27 березня на Польовій у Житомирі, 43-річний чоловік помер у лікарні. З власних джерел Житомир.info 28 березня стало відомо, що особу чоловіка, який завдав смертельного вогнепальне поранення 43-річному житомирянину, встановили, а під час обшуків у нього виявили склад зброї. 28 березня за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД було проведено затримання 40-річного жителя селища Попільні, підозрюваного у вбивстві чоловіка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство поліція односелець Івниця Волицька громада  
Матеріали по темі