Події

Суд взяв під варту на 60 днів чоловіка, який гострим краєм лопати вбив свою матір у райцентрі Житомирської області

2 April 2024, 15:54

Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, без внесення застави щодо підозрюваного в умисному убивстві своєї 71-річної матері.

Про це 2 квітня повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«Слідча суддя Бердичівського міськрайонного суду обрала запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, без внесення застави щодо підозрюваного в умисному убивстві (ч. 1 ст. 115 КК України). Таким чином суддя повністю задовольнила клопотання слідчого», - йдеться у повідомленні.

51-річного бердичівлянина підозрюють у тому, що він убив свою матір. Відповідно до клопотання, особливо тяжкий злочин чоловік скоїв у будинку, де вони спільно проживали. Між родичами виникла сварка, у ході якої син лопатою (гострим краєм металевої частини) наніс матері, яка лежала на підлозі, численні удари по голові та тулубу, що призвело до смертельної крововтрати.

При обранні запобіжного заходу слідчою суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ч. 1 ст. 177 КПК України (переховуватися; знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення; тощо)

Ухвала суду може бути оскаржена протягом 5 днів у апеляційній інстанції.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну силу.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 1 квітня 2024 року до поліції надійшло повідомлення від жительки Бердичева про смерть її сестри, яку виявили з тілесними ушкодженнями. Правоохоронці затримали 50-річного сина потерпілої за підозрою у вбивстві.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд вбивство лопата пенсіонер син Бердичів 
Матеріали по темі