Події

Правоохоронці оголосили підозру лікарці, яка у Житомирі оформила понад 60 фіктивних довідок про інвалідність

3 April 2024, 10:21

У Житомирі поліція викрила лікарку, яка допомагала чоловікам отримати статус інваліда.

Про це 3 квітня повідомила пресслужба поліції Житомирської області.

«Впродовж лютого – березня 2022 до 68-річної медикині зверталися громадяни, які хотіли отримати «статус інваліда». Жінка засвідчувала власним підписом неправдиві відомості у виписках з медичних карток пацієнтів про нібито проходження ними лікування у 2020-2022 роках. Нагадаємо, наприкінці серпня минулого року слідчі Національної поліції провели понад 200 обшуків у медичних установах країни. Тоді правоохоронці вилучили особові медичні справи, журнали реєстрації осіб, які пройшли та проходять комісії тощо», - йдеться у повідомленні.

Відтак за отриманими висновками експертиз поліцейські Житомирщини встановили, що невропатолог однієї з державних лікарень засвідчувала фіктивні історії хвороб та періодичне лікування у денному стаціонарі, зокрема, щодо наявності у пацієнтів стійкого чи необоротного характеру захворювання. Насправді ж в медичній установі, де працює лікарка, такі хворі лікування на денному стаціонарі не проходили.

Тож медико-соціальними експертними комісіями на підставі завіреної нею документації пацієнтам встановлювались групи інвалідності. Після проходження спеціалізованого огляду 62 чоловіки отримали третю групу інвалідності, а один – другу.

Днями слідчі ГУНП в Житомирській області повідомили про підозру лікарці. Їй інкриміновано:

- видача працівником юридичної особи незалежно від форми власності, який не є службовою особою, завідомо підроблених офіційних документів, які посвідчують певні факти, що мають юридичне значення (ч. ч. 2, 3 ст. 358 КК України).

Процесуальне керівництво здійснює Житомирська спеціалізована прокуратура у сфері оборони. Досудове розслідування триває. Нині вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу.

За чинним законодавством подібні дії караються обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

Як повідомляв Житомир.info, літом 2023 року в 11 областях, в тому числі й Житомирській, провели майже 100 обшуків – викрили масштабну схему ухилення від призову. 2 серпня 2023 року заступник начальника – начальник сектору комплектування Житомирського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олексій Бєланов розповів на брифінгу, що правоохоронці викрили схему видачі громадянам фальсифікованих довідок про непридатність до військової служби для подальшого перетину кордону, але в Житомирських ТЦК та СП обшуків з цього приводу не було.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція лікар невропатолог інвалідність документ 
Матеріали по темі