Події

Поблизу Житомира чоловік лісковими сітками виловив понад 20 кг риби – сума збитків склала майже 130 тис. грн

3 April 2024, 11:23

На річці Тетерів виявлено порушення зі збитками на суму 128 928 грн. Під час реагування на дзвінок гарячої лінії Житомирського рибоохоронного патруля оперативною групою було виявлено грубе порушення Правил любительського рибальства.

Про це 3 квітня повідомляє Житомирський рибоохоронний патруль.

«30 березня о 06:00 год на річці Тетерів поблизу с. Тетерівка Житомирського району громадянин з гумового човна ловив рибу забороненими знаряддями лову, а саме: 3 лісковими сітками загальною довжиною 150 метрів. При цьому порушнику вдалося упіймати рибу: карась сріблястий - 11 екземплярів; судак - 2 екземпляри; окунь – 2 екземпляри; товстолоб - 1 екземпляр; лящ - 33 екземпляри; рак -12 екземпляри. Загальна вага виловлених водних біоресурсів становить 20,3 кг. Своїми діями горе-рибалка порушив розділ IV п. 1 п.п. 1 Правил любительського рибальства, відповідальність за що передбачено ч. 4 ст. 85 КУпАП України», - йдеться в повідомленні.

Збитки завдані рибному господарству України відносно встановлених такс складають 128928 грн.

На місце події було викликано слідчо-оперативну групу. Вирішується питання про внесення відомостей до ЄДРДР за ч. 1 ст. 249 КК України. Човен та сітки вилучили працівники поліції.

Нагадаємо, з початку березня фахівці Державної екологічної інспекції Поліського округу зафіксували 5 випадків порушень Правил любительського і спортивного рибальства. П’ятьох чоловіків оштрафували.

Як повідомляв Житомир.info, чоловік, який 10 листопада на території гідрологічного заказника місцевого значення «Гамарня» у зимувальній ямі Малинського водосховища ловив рибу, має сплатити штраф та відшкодувати збитки в сумі понад 15 тис. гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: рибнагляд рибалка річка риба сітка риболовля збитки Тетерів човен рибоохоронний патруль  
Матеріали по темі