Місто

Цьогоріч житомирський ліцей №12 не набиратиме перші класи, в депратаменті освіти розповіли про причину

3 April 2024, 15:46

Цьогоріч ліцей №12 міста Житомира ім. С. Ковальчука, який розташований на Старому бульварі, не набиратиме перші класи. Натомість «першачки» можуть йти у два інші ліцеї – №23 та №21.

Про це 3 квітня повідомила перша заступниця директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко на засіданні міськвиконкому під час обговорення питання «Про закріплення територій обслуговування за закладами загальної середньої освіти Житомирської міської територіальної громади».

«Востаннє рішення про закріплення територій (за навчальними закладами) ми приймали у 2021 році. За кожним закладом освіти закріплена територія, вона передбачена нормативно. Зі змін – ми змінили вулиці, а ліцей №12 цього року не буде набирати перші класи. Тому ми вилучаємо у них вулиці Велику Бердичівську, Старий бульвар, Синельниківську, Фещенка-Чопівського, Червоного хреста, Університетську та інші. Ці території приєднуємо до ліцею №23, там невелика кількість, а більшість територій – до ліцею №21», - розповіла Світлана Ковтуненко.

В коментарі Житомир.info директор департаменту освіти Валентин Арендарчук пояснив, чому ліцей №12 цьогоріч не буде набирати перші класи.

«Наша реформа загальносередньої освіти «Нова українська школа» (НУШ) передбачає, що з 2027 року ми переходимо на два типи загальної середньої освіти: з 1 по 9 клас у нас будуть гімназії, з 10 по 12 клас – ліцеї. Нам доводиться змінювати карту наших закладів і визначати ті заклади, які будуть ліцеями. Школа №12 запланована бути ліцеєм, і для того, щоб звільняти територію для ліцею, нам потрібно уже починати звільняти приміщення, які займуть майбутні ліцеїсти 10, 11, 12 класів. Тому це поступовий організаційний період. Ліцей №12 буде гуманітарним ліцеєм нового типу, тому цього року перші класи не набираються. Робочі місця та кадровий потенціал вчителів зберігаються, але вони будуть працювати на базі ліцею №21», - розповів Валентин Арендарчук.

Для жителів Житомирської територіальної громади освітяни створили інтерактивну карту, де можна подивитися, за якими закладами освіти закріплені їхні адреси.

«Для цього треба зайти на сайт департаменту освіти, знайти розділ «Діяльність ДО», знайти «Інтерактивна карта територій обслуговування ЗЗСО м. Житомира». Потім натискаємо на будь-який заклад, який у вас є і поруч одразу з’являється уся територія, всі вулиці і кожен може побачити до якого закладу відноситься територія», - пояснила Світлана Ковтуненко.

Нагадаємо, станом на 3 квітня 2024 року у Житомирській міській територіальній громаді налічується 31 тис. 192 учні, з них на очному навчанні фактично перебувають 27 тисяч. На новий навчальний рік у Житомирській громаді планують набрати 107 перших класів, потенційних першокласників – 2700.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 вересня 2023 року в Житомирі 90% дітей навчалися офлайн (29 316 учнів), за кордоном залишалося понад 3 тисячі учнів на засіданні Житомирського міськвиконкому 13 жовтня 2023 року затвердили мережу закладів освіти у 2023/2024 навчальному році, спискова кількість учнів була 31 тис. 190, середня наповненість класів – 27,4.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: освіта ліцей Арендарчук Ковтуненко ліцей №12 першокласник департамент освіти 
Матеріали по темі