Місто

У Житомирі вартість 1 кв.м житла класу «економ» більша, ніж «комфорт» і вже доганяє «бізнес»

3 April 2024, 16:46

У Житомирі станом на 3 квітня 2024 року вартість 1 кв.м житла класу «економ», яке зазвичай було найдешевшим, становить 30,5 тис. грн, що майже дорівнює вартості квадратного метра «бізнес» класу і на 4 тис. грн більше класу «комфорт».

Такі дані оприлюднені на порталі ЛУН.

У обласному центрі вартість 1 кв.м «економ» почало випереджати «комфорт» з листопада 2023 року і зараз розрив вже є відчутним, а різниця між «комфорт» та «бізнес» лише 1 тисяча гривень.

Довідка про класи житла:

«економ» - кількість поверхів занадто велика, прибудинкова територія занадто маленька, додаткових переваг немає, зазвичай такі будинки зводяться «на відшибі» по панельній або монолітно-каркасній технології, з недорогих матеріалів;

«комфорт» - має бути розміщено в місці з хорошою інфраструктурою, панельні конструкції в таких будинках не вітаються, перевага віддається цеглі, газоблоку і керамоблоку;

«бізнес» - зводиться переважно в центральних районах міста, житлові комплекси відрізняються оригінальною обробкою з натуральних екологічних, довговічних і енергозберігаючих матеріалів, наявністю вентильованого фасаду, великих засклених площ і унікальних додаткових опцій.

Зауважимо, що в Житомирі, на відміну від сусідніх обласних центрів, зараз немає новобудов «преміум» класу.

За даними ЛУН станом на початок квітня в Житомирі є 15 новобудов, де забудовники позиціонують пропоноване житло в таких категоріях:

бізнес – «Смарт Сіті 3» (вул.Грушевського. 100), «Аристократ» (вул. Святослава Ріхтера, 40), «Смарт Сіті 2» (вул. Грушевського, 98), «Статус» (вул. Велика Бердичівська, 49а).

комфорт – «Домашній 2» (вул. Євгена Рихлика, 11к), «Вернісаж» (просп. Незалежності, 29), «Європейський квартал» (вул. В’ячеслава Липинського), «Абрикос» (вул. Героїв Крут, 54), «Полісся 2» (просп. Миру, 1а), «777» (просп. Миру, 36), «Грін Таун» (вул. Богунська, 37), «Grand City Dombrovskyi» (вул. Домбровського, 3), «Гвардійське» (вул. Малікова, 8а), «Gloria» (пров. Червоний, 41а)

економ – «Мрія на Покровській» (вул.Героїв Чорнобиля, 10).

Нагадаємо, в Житомирі є житло, яке підходить під програму єОселя під 3%, але ціна однокімнатної квартири без ремонту в новобудові у березні цього року була від 35 тис. доларів до 50 тис. доларів, що на 20-30% більше ніж рік тому.

Як у Житомирі працюють програми єОселя та єВідновлення, чи вистачає житла і як змінилися ціни – читайте тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: житло новобудова ціна квартира 
Матеріали по темі