Місто

Рідні загиблих військових закликають житомирян не нехтувати хвилиною мовчання

8 April 2024, 11:24

Зранку, 8 квітня, навпроти Житомирської міської ради зібралися рідні загиблих військових, аби о 9:00 вшанувати їх пам'ять.

Серед учасників акції дружини та матері військовослужбовців. Вони кажуть, що хочуть, щоб люди пам'ятали захисників, які віддали життя за Україну та зробили те, що може кожен – вшанували пам'ять під час загальнонаціональної хвилини мовчання.

«Ми хочемо звернути увагу наших містян, нашої міської ради на те, що за указом президента по всій території України має бути хвилина мовчання о 9 ранку. Чомусь наше місто цим нехтує і наш терпець увірвався, як родичів, близьких загиблих. Тому вийшли, і будемо виходити, будемо місяцями виходити поки це просто не стане на рівні, що кожного дня зупиняються машини, ми не кажемо виходити, але хоча б зупиніться, віддайте шану, вшануйте цих хлопців, дівчат, які поклали своє життя, бо це не правильно і так бути немає», – говорить дружина загиблого військовослужбовця Катерина.

«Потрібно пам'ятати, не забувати, бо як наші там можуть бути, а потім можуть бути інші. Треба пам'ятати про всіх», – каже дружина загиблого військовослужбовця Вікторія.

«Розумієте, наші діти, чоловіки віддали життя за Україну. Бачимо, що час проходить і їх просто забувають. Хочеться, щоб їх більше пам'ятали, все-таки всі молоді, наш цвіт України віддав своє життя», – говорить мати загиблого військовослужбовця Світлана.

Таку акцію планують проводити протягом п'яти днів.

Як повідомляв Житомир.info, президент Володимир Зеленський 16 березня 2022 року підписав указ про загальнонаціональну хвилину мовчання щоранку о 9:00 для вшанування пам’яті всіх українців, які загинули внаслідок російської збройної агресії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: акція ЗСУ пам'ять військовий загиблий вшанування хвилина мовчання  
Матеріали по темі