Події

Під час рейду у Житомирській області екологи виявили трактор, який перевозив понад 7 куб. м деревини без дозвільних документів

9 April 2024, 13:46

Екоінспектори виявили трактор з лісоматеріалами без дозвільних документів.

Про це 9 квітня повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу.

«Під час проведення рейдових заходів, спрямованих на запобігання та виявлення адміністративних правопорушень з метою посилення державного нагляду (контролю) за станом охорони лісів та зелених насаджень від незаконних рубок, законності походження лісопродукції в місцях заготівель, переробки та транспортування, на початку квітня 2024 року державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу на території Коростенського району, на дорозі в лісовому масиві, розташованому між смт Іршанськ та с. Забране, виявлено факт транспортування лісоматеріалів круглих порід сосни орієнтовно об’ємом 7,3 кубометра трактором з причепом без електронних носіїв обліку лісопродукції», - йдеться в повідомленні.

Під час спілкування з водієм транспортного засобу з’ясовано, що документів, які засвідчують законність походження лісопродукції у нього не має. Також відсутні документи на транспортний засіб та документи, які засвідчують особу.

«Попередньо встановлено, що дана лісопродукція могла бути вивезена з території Барвінського лісництва ДП «Малинський лісгосп АПК». Спеціалісти Інспекції на місце події викликали слідчо-оперативну групу поліції для фіксації правопорушення», - інформують у Державній екологічній інспекції Поліського округу

Транспортний засіб з лісоматеріалами після завершення процедури огляду було відправлено до одного із підприємств на відповідальне зберігання.

«У зв’язку з тим, що в діях особи, яка транспортувала незаконно добуту лісопродукцію, наявні ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 246 КК України, в порядку статті 214 КПК України Інспекцією скеровано до Слідчого управління ГУНП в Житомирській області повідомлення про скоєння правопорушення для вжиття заходів реагування в межах повноважень», - повідомляють в екоінспекції.

Нагадаємо, у березні у Народицькій територіальній громаді фахівці Державної екологічної інспекції виявлено незаконну порубку на понад 18 тис. грн. Порушника встановили.

Як повідомляв Житомир.info, 29 січня 2024 року фахівці екоінспекції отримали звернення від жителя Вишевицької громади про вирубку дерев. Сума збитків склала майже 860 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: еколог деревина ліс колода сосна документ трактор екоінспекція  
Матеріали по темі