Україна

До дна Україні лишилося два-три дні

11 April 2007, 10:05

Найближчі два дні є вирішальними в розвитку нинішньої кризи влади.

Таку думку висловив український політолог, директор Центру соціальних і політичних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв у вівторок на прес-конференції в Києві.

"Думаю, глибини кризи ми ще не досягли, ми повинні ще пройти дно, ще два-три дні є вирішальними в розвитку кризи влади", - заявив він.

Єрмолаєв відзначив, що багато буде залежати від поведінки й рішень президента України.

За його словами, крім двох варіантів розвитку подій "провал виборів, або проведення виборів з наступним невизнанням їх однієї зі сторін", є два нульових варіанти.

Один із них озвучений на минулому тижні спікером Олександром Морозом і передбачає припинення дії рішень президента і парламенту, що привели до кризи.

На думку Єрмолаєва, даний варіант мало реалістичний, "тому що він для всіх сторін буде носити характер політичної й психологічної поразки".

Другий нульовий варіант, за словами Єрмолаєва, озвучений відомим юристом, депутатом Верховної Ради 2-го і 4-го скликань Віктором Мусіякою, передбачає відновлення діалогу після призупинення рішень президента і парламенту і прийняття спочатку політичного, а потім необхідних правових і конституційних рішень з наступним проведенням виборів усіх рівнів. Інтерфакс-Україна

www.pravda.com.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі