Місто

У Житомирі попрощалися з двома військовими, які загинули 5 та 7 квітня

10 April 2024, 15:17

На щиті до Житомира повернулися двоє захисників Андрій Воробей та Андрій Доманський.

Про це 10 квітня повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

Житомир попрощався із Захисниками.

Воробей Андрій Андрійович (16.05.1985 — 05.04.2024)

Народився у Житомирі. Навчався в ЗОШ №5, далі — в ПТУ №5, де здобув робітничу професію столяра-штукатура. Опісля — професійна діяльність у приватному бізнесі.

Незважаючи на те, що за станом здоров'я Андрій не проходив військову службу, все ж досягнув своєї мети: захищати Україну від ворога. І з січня 2024 року став на захист Батьківщини від російських окупантів.

Героїчно загинув 5 квітня 2024 року під час виконання бойового завдання.

Доманський Андрій Володимирович (30.11.1973 — 07.04.2024)

Народився у Житомирі. Закінчивши ЗОШ №16, вступив й успішно закінчив (із паузою у зв'язку зі службою у лавах Збройних сил) Житомирський фаховий коледж культури і мистецтв ім. Івана Огієнка за фахом «Режисер». Від тоді розпочалася акторська діяльність Андрія Володимировича у Житомирському академічному українському музично-драматичному театрі ім. Івана Кочерги. Він жив сценою і на сцені. Його сценічні образи та кіногерої запам'ятовувалися глядачеві через призму щирості актора.

З першого дня повномасштабної війни рф проти України став на захист України у лавах ЗСУ. За сумлінне виконання військових обов'язків неодноразово був нагороджений відомчими відзнаками командування ЗСУ. Мав важкі поранення, контузії, та попри це планував повернутися до побратимів. Однак 7 квітня 2024 року зупинилося серце Воїна.

Нагадаємо, 9 квітня Житомирська обласна рада повідомила про те, що на війні загинув провідний актор Житомирського академічного українського музично-драматичного театру імені Івана Кочерги Андрій Доманський.

Як повідомляв Житомир.info, 8 квітня 2024 року у Житомирі попрощалися з Павлом Малиновським, який загинув 7 лютого під час виконання бойового завдання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: загиблий прощання поховання військовий актор Доманський Воробей 
Матеріали по темі