Суспільство

Житомирські правоохоронці у 2023 році склали майже 200 протоколів за розпивання алкоголю неповнолітніми

26 April 2024, 16:07

Від початку 2024 року в Житомирській області правоохоронці склали понад 30 протоколів за розпивання алкогольних напоїв неповнолітніми.

Таку інформацію на запит Житомир.info надали в головному управлінні Національної поліції в Житомирській області.

«Працівниками секторів ювенальної превенції ГУНП в Житомирській області за вчинення неповнолітніми адміністративних правопорушень, передбачених ст. 178 КУпАП (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді), задокументовано у 2021 році – 171, у 2022 році – 121, у 2023 році – 192, упродовж першого кварталу 2024 року – 33 адміністративні правопорушення», - повідомили у поліції.

Зауважимо, що торій кількість зафіксованих випадків розпивання алкоголю особами, які не досягли 18-річного віку, побила рекорд за останні роки. А от у 2022 році, коли розпочалося повномасштабне вторгнення росії на наші території, навпаки - кількість знизилася рівно на пів сотні.

«З метою виявлення та попередження адміністративних та кримінальних правопорушень серед неповнолітніх на постійній основі проводяться профілактичні рейди та відпрацювання території Житомирської області», - зазначили у поліції.

Довідково: ст. 178 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає покарання у вигляді попередження або накладення штрафу від одного до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Станом на 1 березня поліцейські Житомирського району з початку року припинили 25 фактів продажу пива, алкогольних і слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18-річного віку.

У січні поліцейські виявили 4 випадки продажу алкоголю та цигарок неповнолітнім у Житомирі.

Нагадаємо, ввечері 10 квітня на пішохідній вулиці у Житомирі правоохоронці разом із працівниками соціальних служб провели рейд, під час якого задокументували 11 адміністративних правопорушень, вчинених містянами. Переважна більшість з них стосувалася розпиття алкогольних та слабоалкогольних напоїв у не відведених для цього місцях, при чому четверо з правопорушників не досягли повноліття.

Так неподалік одного з магазинів поліцейські помітили двох дівчат, які розпивали слабоалкогольні напої. Під час перевірки виявилося, що одна з них неповнолітня. Юнка розповіла, що напоєм її пригостила старша подруга. Тож ювенальні інспектори склали відносно 17-річної містянки протокол за ст. 178 КУпАП.

Як повідомляв Житомир.info, на початку березня 2024 року у селищі Кам’яний Брід Довбиської громади правоохоронці виявили 22-річного хлопця, який разом з неповнолітніми розпивав алкогольні напої. Ювенальні інспектори Звягельського районного відділу, провівши відповідну роботу, встановили всіх причетних – місцевих жителів, віком від 14 до 17 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція неповнолітній підліток дитина алкоголь статистика 
Матеріали по темі