Економіка

У Житомирській області вводять спеціальні графіки аварійних відключень електроенергії (оновлено)

14 May 2024, 22:24

На Житомирщині вводяться спеціальні графіки аварійних відключень електроенергії через зростання дефіциту в енергосистемі.

Про це увечері 14 травня повідомило АТ «Житомиробленерго».

«Унаслідок зростання дефіциту в енергосистемі, НЕК «Укренерго» дала вказівку про введення спеціальних графіків аварійних відключень (Спец ГАВ) на Житомирщині. Графіки вводяться в обсязі першої та другої черги. Спеціальні графіки аварійних відключень (Спец ГАВ) – це відключення споживачів через дефіцит обсягів електроенергії. Вводяться та завершуються Спец ГАВ за вказівкою Укренерго», - йдеться в повідомленні.


Скриншот допису АТ «Житомиробленерго»

Зазначимо, у НЕК «Укренерго» о 21.47 год 14 травня повідомили, що запроваджують аварійні відключення для промислових та побутових споживачів по усій країні.

«Сьогодні, 14 травня, з 21:00 до 24:00 Укренерго вимушене запровадити контрольовані аварійні відключення для промислових та побутових споживачів в усіх регіонах України. Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури не обмежується», - йдеться в повідомленні.

Причина – значний дефіцит електроенергії в системі внаслідок російських обстрілів та зростання споживання через похолодання.

Завтра, 15 травня, для промислових споживачів графіки обмеження потужності будуть діяти протягом всієї доби – з 00:00 до 24:00.


Скриншот допису НЕК «Укренерго»

Оновлено о 23.09 год.

Зауважимо, що 14 травня о 22.46 год АТ «Житомиробленерго» повідомило, що 15 травня, у середу, оприлюднить графіки аварійних відключень. Проте ці графіки не діятимуть, якщо відбуватимуться аварійні (термінові) обмеження електроенергії.

«З метою прогнозування аварійних відключень електроенергії (ГАВ), на сайті АТ «Житомиробленерго» завтра офіційно будуть оприлюднені графіки аварійних відключень. Разом з тим, хочемо наголосити, що при введені екстрених аварійних відключень (СпецГАВ) по команді диспетчера НЕК УКРЕНЕРГО, дані графіки НЕ ДІЮТЬ», - повідомляють енергетики.

Запровадження аварійних відключень - вимушений захід через складну ситуацію в енергосистемі країни, спричинену постійними ворожими обстрілами.

«Просимо набратися витримки та використовувати електроенергію розумно! Це дозволить мінімізувати кількість відключень», - інформує АТ «Житомиробленерго».


Скриншот допису АТ «Житомиробленерго»

Нагадаємо, удень 14 травня стало відомо, що для промисловості Житомирської області знову вводять графіки обмеження електропостачання. Однак не з 18.00, як було попередніми днями, а з 16.00.год. Крім того, побутових споживачів закликають економити електрику.

Як повідомляв Житомир.info, 10 травня для промисловості Житомирської області вводили графіки обмеження споживання електрики. Також енергетики закликали населення споживати ощадливо електроенергію у вечірні години.

9 травня 2024 року з 18:00 до 07:00 10 травня споживання промисловості обмежували. Також тоді енергетики попереджали про те, що при зростанні споживання можливі аварійні відключення для населення.

У Житомирській області через дефіцит електроенергії внаслідок російської масової ракетної та дронової атак в ніч з 7 на 8 травня вводили вечірні графіки обмеження електропостачання для бізнесу та промисловості (з 18:00 до 23:00), побутових споживачів закликали заощаджувати електроенергію у пікові години. Крім того, 8 травня влада попереджала житомирян про можливі «віялові відключення» світла та інші обмеження у зв’язку з черговими атаками рф на енергетичну інфраструктуру України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електрика графік електроенергія Укренерго Житомиробленерго енергопостачання енергетика дефіцит  
Матеріали по темі