Економіка

У Житомирській області запроваджують аварійні відключення електроенергії

15 May 2024, 22:04

Через зростання дефіциту в енергосистемі внаслідок російських масових атак у Житомирській області запроваджують аварійні відключення електроенергії.

Про це увечері 15 травня повідомили в АТ «Житомиробленерго».

«На Житомирщині запроваджено аварійні відключення електроенергії! Унаслідок зростання дефіциту в енергосистемі, НЕК «Укренерго» дала вказівку про введення графіків аварійних відключень (ГАВ) на Житомирщині. Графіки вводяться в обсязі І-ІІІ черги. Не забувайте про ощадливе споживання електроенергії! Зараз це вкрай важливо!», - йдеться в повідомленні.


Скриншот допису АТ «Житомиробленерго»

Графіки погодинних аварійних відключень у Житомирській області можна переглянути тут.

Зазначимо, у НЕК «Укренерго» увечері 15 травня розповіли, що з 19:25 до 22:00 «Укренерго» запровадило контрольовані аварійні відключення для промислових та побутових споживачів в усіх регіонах України.

Завтра, 16 травня:

З 00:00 та впродовж доби 16 травня по всій Україні для побутових та промислових споживачів будуть діяти планові обмеження - графіки погодинних відключень (ГПВ). Це допоможе зробити контрольовані відключення більш передбачуваними для споживачів, а роботу енергосистеми більш безпечною. Диспетчерський центр «Укренерго» вже довів до обленерго ліміти споживання для кожного регіону.

Отримати інформацію про те, як саме будуть діяти обмеження споживання у вашому регіоні, можна буде в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах.

«Причина обмежень – збільшення споживання електроенергії під час похолодання. Потужностей українських електростанцій недостатньо через наслідки п’яти ракетно-дронових атак, здійснених росією по українській енергосистемі з 22 березня», - наголошують енергетики.

Обсяг обмежень розподілений рівномірно між всіма регіонами. Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури не обмежується.


Скриншот допису НЕК «Укренерго»

Нагадаємо, увечері 14 травня енергетики повідомили, що на Житомирщині вводяться спеціальні графіки аварійних відключень електроенергії (СпецГАВ) через зростання дефіциту в енергосистемі. Удень цього ж дня для промисловості Житомирської області знову ввели графіки обмеження електропостачання. Однак не з 18.00, як було попередніми днями, а з 16.00.год. Крім того, побутових споживачів закликають економити електрику.

Як повідомляв Житомир.info, 10 травня для промисловості Житомирської області вводили графіки обмеження споживання електрики. Також енергетики закликали населення споживати ощадливо електроенергію у вечірні години.

9 травня 2024 року з 18:00 до 07:00 10 травня споживання промисловості обмежували. Також тоді енергетики попереджали про те, що при зростанні споживання можливі аварійні відключення для населення.

У Житомирській області через дефіцит електроенергії внаслідок російської масової ракетної та дронової атак в ніч з 7 на 8 травня вводили вечірні графіки обмеження електропостачання для бізнесу та промисловості (з 18:00 до 23:00), побутових споживачів закликали заощаджувати електроенергію у пікові години. Крім того, 8 травня влада попереджала житомирян про можливі «віялові відключення» світла та інші обмеження у зв’язку з черговими атаками рф на енергетичну інфраструктуру України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електрика графік електроенергія Укренерго Житомиробленерго енергопостачання енергетика дефіцит  
Матеріали по темі