Влада

У житомирському суді відсторонили від посади секретаря Оліївської сільради, якого підозрюють у розтраті майже 2 млн грн

27 May 2024, 13:29

Секретаря Оліївської сільської ради Бориса Ткаченка, якого підозрюють в розтраті майже 2 мільйонів гривень під час закупівлі генераторів за дорожчими цінами, відсторонили від посади.

Про це 27 повідомив волонтер Олександр Швецов на своїй facebook-сторінці.

«Ваша честь, ми раді бачити вас на своєму місці! Попри спроби адвоката Ткаченка відкликати суддю, зміна не відбулася. Суддя залишився на своєму місці, що стало великим ударом для захисту Ткаченка. їхній план не спрацював. Сьогодні на судовому засіданні було ухвалено важливе рішення: голову Оліївської територіальної громади, Бориса Ткаченка, відсторонено від посадових обов’язків! Також хочемо висловити велику подяку прокурору, яка боролася до кінця. Ваша наполегливість і професіоналізм є прикладом для нас усіх. Ви молодець! Друзі, ця перемога показує, що наша боротьба має сенс. Разом ми зможемо подолати корупцію і побудувати справедливе суспільство», - зазначив Олександр Швецов.


Скриншот допису Олександра Швецова у facebook

Зазначимо, що 27 травня інформацію про те, що суд задовольнив клопотання слідчого про відсторонення від посади повідомила пресслужба Богунського районного суду м. Житомира.

«З матеріалів досудового розслідування вбачається, що в листопаді 2022 року, секретар однієї з сільських рад, виконуючи обов'язки сільського голови, будучи службовою особою, в умовах дії воєнного стану шляхом зловживання своїм службовим становищем в інтересах фізичної особи-підприємця здійснював оплату за поставку дизельної електрогенераторної установки по безпідставно завищеній вартості, крім того, в подальшому без проведення відкритих торгів укладав договори з товариством на закупівлю генераторів, достовірно знаючи, що ціна товару завищена. З місцевого бюджету на рахунок ТОВ безпідставно перераховано грошові кошти у загальній сумі 2 888 100 грн. Клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно особи, яка підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191 та ч. 5 ст. 191 КК України задоволено. Застосовано до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Визначено заставу у розмірі 908400 (девʼятсот вісім тисяч чотириста) грн. Клопотання про відсторонення від посади відносно особи, яка підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191 та ч. 5 ст. 191 КК України задоволено», - йдеться в повідомленні суду.

Зауважимо, що засідання суду відбулося вранці 27 травня.

Нагадаємо, 21 травня, в Богунському районному суді м.Житомира відбулось засідання, на якому мали розглянути відсторонення від посади секретаря Оліївської сільської ради Бориса Ткаченка, якого підозрюють в розтраті майже 2 мільйонів грн при закупівлі генераторів. Захисник підозрюваного подав заяву про відвід судді. засідання перенесли.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 20 травня 2024 року за Бориса Ткаченка внесли понад 908 тис.грн застави, і його було звільнено з під варти. Проте підозрюваний на засідання не з’явився, оскільки перебував в установі виконання покарання.

17 травня 2024 року на судовому засіданні суддя оголосив ухвалу про задоволення клопотання прокуратури щодо запобіжного заходу – тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 908,4 тис. грн. Сам Борис Ткаченко під час обрання запобіжного заходу свою вину заперечував, а велику зарплату пояснював відсутністю обмежень для премій.

Також, 17 травня правоохоронці інформували про оголошення підозри в.о. голови сільської ради в розтраті майже 2 млн грн при закупівлі генераторів за дорожчими цінами: підозрюваний для потреб структурних підрозділів громади у листопаді – грудні 2022 року здійснив закупівлю дизельних генераторів у приватного підприємця та товариства, яким керує депутатка цієї ж ради, та погодив проплати за майже удвічі вищими цінами, аніж реальна їхня вартість – за 11 генераторів постачальникам переплатили майже 2 млн грн. Підозру отримав в.о. голови Оліївської сільської ради Борис Ткаченко.
На місцевих виборах 2020 року Ткаченко був обраний депутатом Оліївської сільської ради і згодом секретарем цієї ради, після призову на військову службу голови Оліївської сільської ради Анатолія Мельниченка з 1 червня 2022 року Борис Ткаченко виконує обов’язки голови сільради. За 2023 рік Ткаченко отримав 1 млн 861 тис. 252 грн зарплати і наприкінці року купив на аукціоні за 540 тис. грн будівлю насіннєвої інспекції площею 53,1 кв.м з надвірною спорудою 39,9 кв.м у місті Тячів Закарпатської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд розтрата зловживання Ткаченко відсторонення Оліївська сільрада  
Матеріали по темі