Події

У громаді Житомирської області чоловік вистрелив з рушниці у свого гостя, під час обшуку правоохоронці знайшли пів тисячі набоїв

3 June 2024, 14:23

На Олевщині поліцейські затримали підозрюваного, який намагався вбити гостя та зберігав вдома боєприпаси.

Про це 3 червня повідомила пресслужба Коростенського районного управління поліції.

«Уночі 31 травня до відділення поліції №2 (м. Олевськ) Коростенського райуправління надійшло повідомлення від медиків про поранення, ймовірно кульове, 37-річного жителя місцевої громади. На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група. Попередньо встановлено, що в будинку 46-річного жителя с. Лопатичів гостював його товариш. Чоловіки вживали спиртні напої. Згодом між ними виникла суперечка, під час якої господар здійснив постріл з рушниці у бік свого гостя», - йдеться у повідомленні.

У результаті 37-річний житель Олевщини отримав поранення голови та нині перебуває в лікарні.

Причетного до події чоловіка поліцейські затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Також було вилучено малокаліберну рушницю, з якої ймовірно було здійснено постріл.

Крім того, під час огляду помешкання чоловіка правоохоронці виявили близько пів тисячі набоїв різного калібру, десяток тротилових шашок, кілька кілограмів вибухових речовин мішках, електродетонатори та інші заборонені предмети. Працівники вибухотехнічної служби ГУНП безпечно вилучили все виявлене.

Слідчі повідомили чоловікові про підозру у замаху на умисне вбивство людини (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України). Також проводиться досудове розслідування за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Чоловікові може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років.

Нагадаємо, 28 травня до поліції від медиків екстреної допомоги надійшло повідомлення про виявлення чоловіка без ознак життя на дорозі у селі Дворищі Хорошівської громади. Оперативники кримінальної поліції за підтримки колег з УКР ГУНП в області вже за кілька годин встановили особу причетного до загибелі чоловіка.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 27 березня 2024 року у Житомирі на вулиці Кибальчича місцеві жителі чули постріли і потім в автомобілі Hyundai виявили чоловіка з вогнепальним пораненням голови. Згодом цього ж дня правоохоронці проінформували, що у салоні автомобіля виявили 43-річного житомирянина з, ймовірно, вогнепальним пораненням, його ушпиталили, а правоохоронці встановлювали причетних. 28 березня 2024 року стало відомо, що внаслідок поранення 43-річний чоловік помер у лікарні. З власних джерел Житомир.info стало відомо, що особу чоловіка, який завдав смертельне вогнепальне поранення 43-річному житомирянину, встановили, а під час обшуків у нього виявили арсенал зброї. За силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД було проведено затримання підозрюваного у вбивстві. 24 квітня 2024 року пресслужба поліції Житомирської області інформували, що правоохоронці перевіряли ще декількох осіб на причетність до резонансного вбивства на Польовій та провели низку обшуків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція замах на вбивство зброя конфлікт рушниця набої с.Лопатичів 
Матеріали по темі