Події

Вбив 93-річного пенсіонера, бо той не заплатив гроші наперед – у Житомирській області затримали 56-річного чоловіка

3 June 2024, 16:06

Звягельські поліцейські розслідують вбивство 93-річного чоловіка. Повідомлення про виявлення тіла жителя Баранівської громади з травмами надійшло до поліції 1 червня близько 16:00. Тож на місце події негайно виїхали поліцейські Звягельського районного відділу.

Про це 3 червня інформує Звягельський районний відділ поліції.

«Правоохоронці оглянули приватне домоволодіння, де проживав загиблий, вилучили слідову інформацію та здійснили інші необхідні першочергові заходи. Відтак їм вдалося відтворити останню добу життя пенсіонера та встановити причетного до його вбивства. Оперативники кримінальної поліції з’ясували, що напередодні до оселі чоловіка прийшов його 56-річний знайомий, житель Баранівської громади, який час від часу за винагороду допомагав пенсіонеру по господарству», - йдеться в повідомленні.

Попередньо, того вечора підозрюваний попросив гроші за роботу, яку він мав виконати, наперед. Господар будинку відмовив, через що між ними стався конфлікт, у результаті якого молодший завдав численних ударів по голові та тулубу старшому та пішов.

Фахівці підтвердили, що смерть пенсіонера настала внаслідок отриманих тілесних ушкоджень.

Поліцейські розшукали підозрюваного за місцем проживання, де провели невідкладний обшук, у результаті якого вилучили докази протиправної діяльності.

Чоловіка затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України.

2 червня слідчі Звягельського районного відділу оголосили фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) ККУ. Нині вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.

За чинним законодавством подібні дії караються позбавленням волі на строк від 7 до 15 років.

Нагадаємо, 28 травня у Хорошівській громаді поліцейські затримали 35-річного чоловіка, який металевим прутом вбив 59-річного знайомого та залишив його на дорозі у селі.

Як повідомляв Житомир.info, 8 травня 2024 року Житомирська обласна прокуратура повідомила, що суд призначив довічне ув’язнення 32-річному чоловіку за жорстоке вбивство подружжя та крадіжку, вчинені у вересня 2022 року в селищі Народичі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство Баранівка підозра пенсіонер поліція  
Матеріали по темі