Влада

Сімнадцятирічним юнакам, які знаходяться за кордоном, потрібно з’явитися у ТЦК в Україні та стати на облік

4 June 2024, 11:03

Сімнадцятирічним українцям, які наразі перебувають за кордоном, потрібно повернутися в Україну та з’явитися в територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, щоб стати на військовий облік.

Про це 4 червня інформує АрміяInform.

«У Міністерстві оборони України відповіли, чи потрібно 17-річним українцям, які наразі перебувають за кордоном, повернутися в Україну та з’явитися в територіальний центр комплектування та соціальної підтримки», - йдеться у повідомленні.

Вранці 4 червня в ефірі телемарафону «Єдині новини» про це заявив речник Міністерства оборони України старший лейтенант Дмитро Лазуткін.

«Юнаки, яким виповнилося 17 років, мають стати на військовий облік. Така вимога є. І вона стосується і тих, хто знаходиться за кордоном. Якщо ці люди будуть зберігати громадянство України і пов’язують своє майбутнє з нашою країною, то, вочевидь, це варто зробити», — розповів речник МОУ.

На запитання ведучого, чи можуть вони стати на військовий облік дистанційно — через мобільний додаток «Резерв+» — або ж так це зробити неможливо і потрібно саме з’явитися в ТЦК, Дмитро Лазуткін зазначив, що у вказаному додатку цього зробити не можна.

«Стати на облік треба в ТЦК і СП», — зазначив речник МОУ.

Також про це написала пресслужба Житомирського обласного ТЦК та СП.


Скриншот зі сторінки у Facebook Житомирського обласного ТЦК та СП

Нагадаємо, 23 травня Міністерство оборони України опублікувало інфографіку з відповідями на найпоширеніші запитання стосовно застосунку «Резерв+».

Як повідомляв Житомир.info, 18 травня 2024 року Міноборони запустило мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів. З 18 червня у застосунку Резерв+ також з'явиться QR-код, відсканувавши який відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про ваш статус як військовозобовʼязаного, призовника або резервіста.

У Житомирському обласному ТЦК та СП розповідали, хто має оновити дані та де це можна зробити. Також військовозобов'язані у Житомирській області зможуть оновити облікові дані через центри надання адмінпослуг з 18 травня: до системи обліку підключені 58 адміністраторів ЦНАПів, облікові дані будуть оновлюватися працівниками центрів через портал «Дія».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мобілізація військовий облік ТЦК та СП юнак підліток Лазуткін 
Матеріали по темі