Події

Суд обрав запобіжний захід 21-річному водію мопеда, який скоїв смертельну ДТП у районі Житомирської області

4 June 2024, 12:20

Водію, який скоїв смертельну ДТП у Звягельському районі, суд обрав запобіжний захід.

Про це 3 червня повідомила пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області.

«26 травня близько 3 години ночі 21-річний мешканець Звягельського району, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, без посвідчення водія на право керування транспортним засобом відповідної категорії, керував мопедом «Honda Dio». Рухаючись вказаним транспортом в напрямку с. Майстрів, чоловік перевозив 2-х пасажирів без мотошоломів та допустив виїзд мопеду за межі проїзної частини. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди один із пасажирів помер», - йдеться в повідомленні.

Дії юнака, які виразилися в порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого, кваліфіковано відповідно до ч. 3 ст. 286-1 КК України.

«Також відомо, що правопорушник раніше притягувався до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння та за скоєння ДТП», - повідомляють у суді.

Суд, об’єктивно оцінивши всі ризики, постановив застосувати щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 днів.

Нагадаємо, поліцейські затримали нетверезого водія, який вчинив смертельну ДТП вночі 26 травня на одній із вулиць с. Майстрова Звягельського району та втік. 21-річний місцевий житель, керуючи мопедом «Honda», заїхав у кювет, двоколісник, на якому були ще двоє пасажирів, віком 20 та 23 років, перекинувся. Від отриманих травм 23-річний звягелянин загинув, а водій втік та сховав мопед на території місця проживання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП мопед смертельна ДТП Майстрів Звягель водій пасажир суд  
Матеріали по темі