Влада

Начальник ОВА дав вказівку провести неупереджене розслідування смерті військовозобов'язаного в громаді Житомирської області

5 June 2024, 17:55

Начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко дав вказівку провести неупереджене розслідування смерті військовозобов'язаного у Баранівській громаді.

Про це 5 червня 2024 року повідомив сам Бунечко.

«Сьогодні під час розширеної наради з питань мобілізації дав вказівку провести неупереджене розслідування обставин смерті військовозобов'язаного у Баранівській громаді. На період слідчих дій начальника 2 відділу Звягельського РТЦК та СП (м. Баранівка) буде відсторонено від виконання службових обов'язків», - йдеться у повідомленні.

Перед цим, увечері 4 червня, Житомирський обласний ТЦК та СП опублікував інформацію про те, що військовозобов’язаний, якого доставили для проходження ВЛК, помер від епілептичного нападу.

«Інформація про померлого військовозобов'язаного поширилася в одній із місцевих груп у мережі Facebook, де в коментарях смерть чоловіка пов’язують з певними діями з боку ТЦК та СП. Повідомляємо: 28 травня 2024 року до 2 відділу Звягельського РТЦК та СП доставили військовозобов’язаного Сергія К. для проходження ВЛК. Свідки зазначають, що чоловік декілька днів до цього зловживав алкоголем і був з ознаками легких травмувань. Уранці 29 травня чоловіка «схопив» епілептичний напад, спричинений тривалим вживанням алкоголю. Йому надали першу невідкладну медичну допомогу, викликали карету «швидкої». Слідчо-оперативна група на місці інциденту кваліфікувала подію як самокаліцтво. На жаль, 2 червня 2024 року від отриманих під час епілептичного нападу травм чоловік помер у лікарні. Слідчі, які проводили експертизу, зазначили: жодного стороннього фізичного впливу на чоловіка не чинилося», - йдеться у повідомленні.


Натомість рідні померлого 32-річного Сергія Ковальчука переконані, що чоловіка побили в місцевому ТЦК – про це йдеться у сюжеті «Суспільне Житомир».

Як повідомляв Житомир.info, станом на початок червня 2024 року військовозобов'язані у Житомирській області продовжують оновлювати свої облікові дані на вимогу нового закону про мобілізацію, який набув чинності з 18 травня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ТЦК військовозобов'язаний ВЛК Баранівка Бунечко смерть розслідування 
Матеріали по темі