Влада

В Житомирській ОВА провели чергову нараду щодо забезпечення планових показників із поставки мобілізаційних ресурсів

6 June 2024, 11:48

Начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко 5 червня провів розширену нараду з питань мобілізації за участі керівників територіальних центрів комплектації та соціальної підтримки, правоохоронних органів, голів громад та роботодавців області.

Про це повідомляє пресслужба облради.

«Сьогодні, 5 червня, перший заступник голови Житомирської обласної ради Олег Дзюбенко взяв участь у нараді щодо забезпечення планових показників із поставки мобілізаційних ресурсів (військовозобовʼязаних та техніки), яка пройшла під головуванням начальника Житомирської ОВА Віталія Бунечка. Під час заходу йшлося про виконання плану доукомплектування Збройних сил України мобілізаційними ресурсами у травні 2024 року, забезпечення виконання планових показників із призову військовозобовʼязаних на військову службу під час мобілізації та поставки техніки національної економіки на червень 2024 року; адміністративну відповідальність за порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію; організацію бронювання військовозобовʼязаних на період мобілізації та воєнний час; а також розшук, адміністративні затримання та доставку військовозобовʼязаних, які своєчасно не прибули за повістками», - йдеться у повідомленні.

Начальник обласної військової адміністрації наголосив, що обов’язок місцевої влади – зробити все можливе, щоб наші захисники мали можливість проводити планові ротації, доукомплектувати підрозділи та ефективно нищити ворога. Саме в цьому полягає головна мета мобілізаційних заходів.

«Жити ілюзією, що ворог більше не спробує повернутися на Полісся – небезпечно для нас всіх. Тому нам постійно потрібно посилювати обороноздатність кордону, а також виконувати мобілізаційне завдання Генерального штабу, щоб дати можливість військовим розробляти переможні плани та втілювати їх у життя з тими ресурсами, на які вони розраховують», - йдеться у дописі Віталія Бунечка.

Нагадаємо, попередню нараду щодо виконання планових показників із призову військовозобов’язаних на військову службу проводили 13 травня.

Як повідомляв Житомир.info, 19 січня 2024 року начальник Житомирської ОВА провів розширену нараду щодо мобілізації, де «обговорили конкретні кроки». Наступна нарада відбулася 3 квітня цього ж року і там керівників населених пунктів переконували у необхідності виконання завдань з мобілізації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мобілізація нарада облрада ОВА Дзюбенко Бунечко 
Матеріали по темі