Події

Фітнес-тренеру та трьом житомирянкам, яких викрили у березні на створенні нарколабораторії, загрожує до 12 років тюрми

6 June 2024, 11:54

Організатору наркобізнесу та трьом його спільницям, яких правоохоронці викрили у березні, оголосили нові підозри.

Про це 6 червня повідомила пресслужба поліції Житомирської області.

«Слідчі слідчого управління ГУНП в Житомирській області встановили, що троє житомирянок збували амфетамін наркозалежним жителям обласного центру. «Товар» виготовляв їх 34-річний «бос» у підвалі п’ятиповерхівки, облаштованому під лабораторію. Нагадаємо, наприкінці березня слідчі за силової підтримки підрозділу РПОП поліції Житомирщини затримали чотирьох фігурантів. Тоді правоохоронці провели низку обшуків та задокументували їх участь у протиправній діяльності», - йдеться у повідомленні.

Поліцейські зібрали докази причетності організатора наркобізнесу та його підлеглих, двох 25-річних та 34-річної житомирянок, до вчинення кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах) КК України.

Крім того, чоловікові інкриміновано вчинення низки кримінальних правопорушень:

- ч. 1 ст. 311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів вчинені організованою групою або в особливо великих розмірах) КК України;

- ч. 3 ст. 313 (Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин …) КК України;

- ч. 2 ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України;

Супровід у досудовому розслідуванні здійснюють оперативники Управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП в Житомирській області. Процесуальне керівництво – Житомирська обласна прокуратура.

Тож фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

У пресслужбі Житомирської обласної прокуратури зазначають, що організував «бізнес» місцевий фітнес-тренер.

«За даними слідства, організовану злочинну групу з виготовлення та збуту психотропної речовини створив 34-річний житомирянин. Він займався тренерською діяльністю, однак мав на меті отримати ще й незаконний прибуток.Так, підозрюваний влаштував у підвалі багатоповерхівки, де проживав, нарколабораторію. Він придбав необхідний інвентар, закупив прекурсори та інші хімічні складові. А коли налагодив безперервне виробництво, залучив ще й трьох своїх знайомих житомирянок, віком 25-34 років. Свіжовиготовлений товар відвозив на квартиру до своїх спільниць, де разом фасували на дози. На тому етапі підключалися усі троє «помічниці», які вже разом займалися збутом психотропної речовини наркозалежним місцевим жителям. Психотропну речовину також вживали і самі. Протягом листопада 2023 – березня 2024 років задокументовано п’ять фактів незаконного збуту психотропної речовини - амфетаміну. Вартість одного грама сягала до 600 грн», - повідомили у прокуратурі.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці березня 2024 року у Житомирі викрили наркодилерів, які виготовляли амфетамін у підвалі багатоповерхівки. Правоохоронці з’ясували, що 34-річний містянин купував прекурсори, з яких надалі виготовляв психотропи. Поліцейські встановили, що чоловік виробляв їх для збуту. А його спільниці «напрацьовували» клієнтську базу та реалізовували незаконний продукт. Всім чотирьом спільникам повідомили про підозри у вчинені низки злочинів, зокрема за ст. 307 та ч. 1. ст. 311 КК України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція прокуратура наркотик нарколабораторія дилер тренер 
Матеріали по темі