Суспільство

Військовослужбовиця ЗСУ та рятувальники визволили цапа, який застряг між бетонними плитами у селі поблизу Житомира

6 June 2024, 14:21

У с.Зарічани Житомирського району військовослужбовиця ЗСУ та рятувальники визволили цапа, який застряг між бетонними плитами.

Про порятунок тварини 6 червня повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у Житомирській області.

«5 червня о 19:20 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що терміново необхідна допомога тварині, яка застрягла між бетонними плитами. Пригода трапилася на території одного з недіючих підприємств с. Зарічани Станишівської територіальної громади Житомирського району. На місці стало відомо, що випадкові перехожі почули жалібне звучання беззахисного цапа за двометровим забором. Самостійно потрапити на закинуту територію, аби допомогти тварині, виявилося не можливим через суцільну огорожу, тому громадяни вирішили викликати рятувальників. По приїзду фахівців ДСНС з’ясувалося, що цап тривалий час знаходився затиснутим між бетонними плитами і майже не міг рухатися. За допомогою домкрату рятувальники відсунули вбік одну з плит, вручну дістали бідолашну тварину з бетонної пастки та передали до рук працівників КП «Центр захисту тварин», які вже перебували на місці. Цап залишився живим, але був дуже виснаженим. До проведення аварійно-рятувальних робіт залучалося 5 чоловік особового складу на спеціальному автомобілі», - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що військовослужбовиця ЗСУ Юлія Чепюк увечері 5 червня детально розповіла у Facebook про те, як вона рятувала цапа спільно з ДСНС.

«Історія про те, як я рятувала козла з бетонної пастки. Якщо коротко, то бігла повз і почула його мекання про допомогу. Я була впевнена, що тварина не просто гуляє за парканом, а саме потрапила в пастку. Мене переконували, що я себе накручую, і її не треба рятувати. На вулиці сутеніло, з неба лило як з відра, а я як божевільна намотувала круги навколо двометрового паркану, шукаючи якусь дірку чи можливість залізти, щоб переконатися у своїй правоті. Я відчувала біль тварини. У мене рвалося серце, але зробити я тупо нічого не могла. Ну, вірніше, могла спробувати перелізти через паркан по арматурі. А могла б зісковзнути і безславно завершити шлях воїна, нахромившись на паркані у спробі подивитися, що з козлом. Словом, години дві я постраждала і пішла. Ранок вечора мудріший. Завтра щось придумаю. І придумала.Я набрала Олександра Мельник і запитала, чи не хотіла б вона долучитися до порятунку кози (я тоді ще не знала статі). Вона була не проти і ми поїхали. Варіант одразу викликати ДСНС мені здався поганим, бо не можна ганяти службу, якщо не знаєш ситуації, не можеш дати конкретних відомостей, аби вони взяли потрібні інструменти тощо.…Я підігнала машину, вилізла на дах і через паркан побачила жесть. Жесть, з якою ми не могли впоратися самотужки», - пише Юлія Чепюк.

За 10 хвилин приїхала автівка, з неї вийшли хлопець і дівчина, які теж намагалися врятувати тварину. Чоловік спробував перелізти та дістати цапа за роги, але в нього не вийшло.

«Зате вийшло обмалювати ситуацію — цап застряг між плит, дістати його заважають петлі з арматури і, власне, самі плити. Я перелізла до нього, переконавшись, що це можливо. Потім до нас долучились ще двоє хлопців, які йшли у справах. Але навіть разом не вдавалося… Ми зателефонували в ДСНС. Скинули фото та відео. Хлопці вирішили спробувати розсунути плити за допомогою домашніх домкратів. Не вийшло», - пише Юлія Чепюк.

Скриншот допису Юлії Чепюк

Згодом рятувальникам все ж вдалося визволити цапа.

«Житомирське районне управління ГУ ДСНС України в Житомирській області — просто боженьки! У мене немає слів. Оперативно, акуратненько. Витягнули замотали в мій спальник і повантажити в L200. В КП "Центр захисту тварин" ЖМР ми мчали, як дурні…Козлу надали допомогу. Хз, чи виживе. Якби ж раніше… Будемо бачити. Висновки будуть», - написала Юлія.

Скриншот допису Юлії Чепюк

Відео зі сторінки Юлії Чепюк

Нагадаємо, 6 квітня патрульні допомогли врятувати травмованого собаку, якого увечері знайшли жінки посеред дороги на вулиці Героїв Базару у Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2024 року ДСНС у селі Ружинської громади врятували з палаючого будинку кота та собаку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: цап ДСНС рятувальник допомога тварина порятунок Чепюк  
Матеріали по темі