Влада

Департамент Житомирської ОДА оголосив новий тендер на проєкт модернізації автоматизованої системи оповіщення за 750 тис. грн

7 June 2024, 09:51

Департамент з питань цивільного захисту населення та оборонної роботи Житомирської облдержадміністрації знову оголосив тендер на розробку проєктно-кошторисної документації «Модернізація територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення Житомирської області».

Інформація про закупівлю 6 червня оприлюднена в системі «Прозорро».

Очікувана вартість розробки ПКД – 750 тис. грн, її мають виготовити до 31 жовтня 2024 року.

Нагадаємо, 13 березня цього року департамент з питань цивільного захисту населення та оборонної роботи ОДА вже оголошував тендер на розробку проєктно-кошторисної документації для модернізації системи оповіщення області з такою ж початковою вартістю – 750 тис. грн.

Єдиним учасником і переможцем стало ПрАТ «Український інститут із проектування і розвитку інформаційно-комунікаційної інфраструктури "Діпрозв'язок"» з пропозицією 700 тис. грн. Водночас до Держаудитслужби направили звернення з вимогою провести перевірку закупівлі.

«Вважаю, що замовник вчинив такі порушення законодавства, як: 1. Встановив вимогу щодо обов’язкової наявності в учасника дозволу на провадження діяльності, пов’язаної з державною таємницею, та наявності в штаті працівників з оформленим допуском до інформації, що становить державну таємницю у кількості не менше 4 осіб, тим самим навмисно намагається звузити коло учасників і обмежити їх конкурентну спроможність, яка могла б призвести до зменшення ціни закупівлі та заощадження коштів місцевого бюджету. 2. Встановив вимогу щодо наявності в учасників сертифікату на відповідність ДСТУ ISO 9001:2015 (ДСТУ EN ISO 9001:2018), що не вимагається чинним законодавством і призводить до дискримінації учасників тендеру. 3. Документи які розглядає замовник від єдиного учасника тендерної документації, а саме інформації про аналогічний договір, предметом якого не можна вважати аналогічним предмету закупівлі є в подальшому підставою для звернення в Антимонопольний комітет України для оскарження і т.д.», - йдеться у заяві Каюка Богдана Романовича.

Він також зауважив, що у попередній закупівлі на виготовлення ПКД, яку департамент ОДА проводив в жовтні 2023 року і потім скасував, очікувана вартість була значно меншою – 550 тис. грн.

Скриншот з системи «Прозорро»

Не чекаючи результатів перевірки департамент ОДА протоколом від 28 березня 2024 року скасував закупівлю через неможливість усунення виявлених порушень законодавства у сфері публічних закупівель і внесення змін до тендерної документації.

Як повідомляв Житомир.info, в Програмі забезпечення техногенної та пожежної безпеки, захисту населення і територій Житомирської міської територіальної громади від надзвичайних ситуацій на 2023-2025 роки передбачили 5,5 млн грн на розроблення нової системи оповіщення. На засіданні міськвиконкому 17 квітня 2024 року начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Житомирської міської ради Микола Дідківський розповідав, що зараз місто використовує обладнання системи оповіщення, яке виготовлене 1964 року і яке не може працювати без електроенергії й іноді дає збої.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: система оповіщення сирена департамент ОДА тендер ПКД закупівля АСЦО 
Матеріали по темі