Місто

На сесії міської ради депутати переймалися використанням електросамокатів у Житомирі

7 June 2024, 12:41

В Житомирі переймаються безпечним використанням електросамокатів та хочуть врегулювати це питання разом з фірмами, які надають послуги прокату.

Про це говорили на початку позачергової сесії міської ради 7 червня.

«Сьогодні дуже багато звернень є від містян, щоб звернути увагу на ситуацію з електросамокатами. У 2023 році за п'ять місяців до лікарні потрапили троє неповнолітніх внаслідок травмування на самокатах, а вже у 2024 році за аналогічний період зафіксовано 30 випадків госпіталізації, і це тільки ті, хто звернувся у медзаклади з важкими травмуваннями. Сьогодні багато молоді і підлітків, які користуються електросамокатами, знімають TikTok, показують відео, як вони газують, їздять, часто-густо по двоє-троє сідають на самокат. Я думаю, хто прогулювався по Михайлівській, міг спостерігати цей процес. Зауважу, що в Україні самокати та моноколеса визнані транспортними засобами: відповідний законопроєкт №8172 підписав президент Володимир Зеленський 2 квітня 2023 року. На жаль, у ПДР досі немає визначення, що таке «електросамокат». Я пропоную, щоб виконавчі органи Житомирської міської ради продумали процес врегулювання цього питання з точки зору безпеки», - сказав депутат з фракції «Сила і Честь» Іван Мартинчук.

Він запропонував вести діалог з фірмами, які надають послуги прокату електросамокатів, бо з початком канікул кількість дітей на вулицях зростає і може збільшитися кількість травмованих. Іван Мартинчук наголошував, що треба не забороняти, а врегулювати використання самокатів.

Секретар міської ради Галина Шиманська запевнила, що до цього питання повернуться на наступній сесії.

Детальніше дивіться згодом у сюжеті на нашому сайті

Зауважимо, що розпорядження про скликання позачергової сесії Житомирської міської ради мер Сергій Сухомлин підписав 6 червня, у порядку денному було три питання. На початку сесії у залі було 24 депутати з 42, вела засідання секретарка міської ради Галина Шиманська.


Нагадаємо, 28 травня 2023 року на пішохідній вулиці Михайлівській у Житомирі молодий чоловік на електросамокаті збив 7-річного хлопчика: дитині надали медичну допомогу в обласній дитячій лікарні без ушпиталення. Під час звіту 30 травня 2023 року мер Сергій Сухомлин розповідав, що муніципальна інспекція Житомирської міської ради намагається контролювати пересування на електросамокатах вулицями міста, однак робота у цьому напрямку обернулася для інспекції кримінальним провадженням.

Як повідомляв Житомир.info, під час чергової сесії 23 травня 2024 року депутати обрали новим секретарем Житомирської міської ради керівницю дитсадка Галину Шиманську та проголосували за призначення підполковника Олега Смаля заступником мера у справах ветеранів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія міськрада електросамокат Мартинчук самокат 
Матеріали по темі